FB Promo
Tehnologia folosita pentru arbitrajul VIDEO (VAR) la Campionatul Mondial de Fotbal, Rusia, 2018
Vizite: 815
10 aprilie 2018
Tehnologia folosita pentru arbitrajul VIDEO (VAR) la Campionatul Mondial de Fotbal, Rusia, 2018
Tehnologia folosita pentru arbitrajul VIDEO (VAR) la Campionatul Mondial de Fotbal, Rusia, 2018
Share |

FIFA a adus o serie de lămuriri în legătură cu video arbitrajul (VAR) care va fi folosit pe durata Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia (din vara acestui an). Analiza tuturor fazelor litigioase se va face într-un sediu special, care va fi situat în Moscova. Toate cele 64 de meciuri ale turneului final vor avea parte de VAR, relateaza HotNews.

Vor fi 35 de camere de luat vederi pe fiecare stadion care va găzdui partide de la Campionatul Mondial de Fotbal. 33 vor fi destinate transmisiei tv, din acestea opt vor fi dotate cu tehnologia "super slow motion", șase cu "ultra slow motion" și două dedicate pentru ofsaid.

Imaginile celor pentru ofsaid nu vor putea fi accesibile decât celor prezenți în centrul de la Moscova.

Câte persoane vor lucra în studioul de analiză

Fiecare echipă de analiză de la Moscova va fi alcătuită astfel: un arbitru asistent video și trei adjuncți. Obligatoriu, toți vor avea ecuson FIFA de înaltă categorie. Aceștia vor fi ajutați de patru tehnicieni video - vor opera aparatura și vor contribui la selecția celor mai bune imagini.

Decizia finală îi va aparține însă centralului de pe teren.

Ce tip de faze vor fi supuse VAR-ului

Vor fi patru faze care vor intra sub atenta supraveghere a VAR-ului: goluri și acțiuni care duc la gol, penaltiuri și acțiuni care duc la penalti, cartonașele roșii acordate direct și identificarea unui jucător care urmează a fi sancționat, transmite News.ro.

Care este procedura

  • arbitrul de centru cere ajutorul VAR la o fază sau VAR recomandă unui arbitru de centru să vadă o fază;
  • înregistrarea video este urmărită de arbitrul asistent video, care îi comunică arbitrului de centru ce arată imaginile;
  • arbitrul de centru poate accepta informația primită și lua o decizie sau poate cere să revadă el însuși faza în litigiu pe un monitor plasat pe marginea terenului.


Pentru ca toată lumea să fie informată, arbitrul de centru va descrie un dreptungi în aer cu mâinile, arătând astfel că întrerupe jocul și va recurge la asistența video. Imagini lămuritoare vor fi transmise atât la TV, cât și pe ecranele gigant de pe arene.

Campionatul Mondial de Fotbal a ajuns la editia cu numarul 21: intrecerea din Rusia va debuta pe 14 iunie si se va incheia pe 15 iulie (finala la Moscova). Meciurile de la turneul final vor fi in direct la TVR si LiveText si Livescore pe HotNews.ro.

Rusia vs Arabia Saudita va fi meciul de deschidere de la CM de Fotbal, partida care va avea loc pe 14 iunie 2018, pe stadionul Luzhniki din Moscova (capacitate 81.000 de locuri).

Grupa A: Rusia, Arabia Saudita, Egipt, Uruguay
Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran
Grupa C: Franta, Australia, Peru, Danemarca
Grupa D: Argentina, Islanda, Croatia, Nigeria
Grupa E: Brazilia, Elvetia, Costa Rica, Serbia
Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud
Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia
Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.