FB Promo
Simona Halep, campioana la Roland Garros cu scorul 3-6, 6-4, 6-1 vs Sloane Stephens
Vizite: 553
9 iunie 2018
Simona Halep, campioana la Roland Garros cu scorul 3-6, 6-4, 6-1 vs Sloane Stephens
Simona Halep, campioana la Roland Garros cu scorul 3-6, 6-4, 6-1 vs Sloane Stephens
Share |

4 ani și două zile diferență între prima și ultima încercare, atunci din redacție, acum de la fața locului. Tot Chartier, tot ea: cu bune și rele, cu defecte și calități, după preferințe. Distanța dintre suferință și bucurie are o unitate de măsură aparte în tenis: poate fi banda fileului, poate fi un singur moment de rătăcire sau poate fi traseul imaginar care leagă cele trei finale ratate. 6-3, 2-0 pentru Sloane, dar nu, nu este totul pierdut. Emoțiile sunt din ce în ce mai mari, copleșitoare, tribunele urlă "Simona, Simona!", iar liderul mondial nu mai renunță de această dată. I-a reușit la a treia încercare la Paris, precum în basme: Halep este campioană la Roland Garros, iar în ceea ce mă privește am jucat cu succes un rol principal în filmul "Norocul începătorului", relateaza HotNews.

În urma acestui succes, primul din carieră la un Grand Slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câștigă un "major", după Viriginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.

Simona Halep a reușit, sâmbătă, să întregească performanța de a fi numărul 1 mondial cu titlul de grand slam mult visat. Jucătoarea română a fost în finala de la Roland Garros sportiva mai bună, cu arsenalul de lovituri mai bogat și sportiva mai bine pregătită fizic. Stephens a "ars" repede, după un prim set în care și-a pus toată energia și toată forța în lovitura ei de dreapta, una ascuțită, cu care poate trimite oriunde vrea mingea.

La zece ani după ce a câștigat titlul la Roland Garros, la junioare, Simona Halep l-a obținut și la senioare, devenit a 49-a jucătoare din lume care ridică deasupra capului un trofeu de grand slam, în Era Open.

Calificarea în finală la Roland Garros este recompensată cu 1,12 milioane de euro și cu 1.300 de puncte WTA. Câștigătoarea va primi 2,2 milioane de euro și 2.000 de puncte WTA.

Simona Halep, în vârstă de 26 de ani și 1,68 de metri înălțime, a disputat a XXXI-a finală din carieră, a patra din acest an.Simona Halep a suferit în acest prim set, dar și-a păstrat calmul și răbdarea, a fost perseverentă în aborarea tactică și a preluat frâiele jocului atunci când rivala le-a scăpat din mână. Românca a căutat mereu să se ferească de dreapta adversarei, punând presiune pe reverul acesteia, a jucat variat cu mingi plate și înalte, dar fără a găsi unghiurile cele mai deschise. Totuși, Halep a fost agresivă, a mișcat-o mult pe Stephens, care s-a apărat exemplar la început, însă a devenit cu timpul sufocată de ritmul jocului impus din partea cealaltă a fileului. Americanca a avut set și 2-0, dar nu a lăsat impresia că poate mai mult. A revenit apoi de la 2-4 în setul secund, dar fără un joc convingător, ci pe baza greșelilor Simonei Halep.

Odată meciul ajuns în decisiv, Halep s-a impus firesc, cu o evoluție constant asecendentă, din ce în ce mai bună. Simona Halep pune capăt unui turneu gestionat magistral, în care și-a folosit energia judicios și în care înteligența, talentul și experianța ei au fost decisive.

Setul I a început echilibrat, cu schimburi lungi de mingi, la fel ca întreaga partidă. Mai atentă în raliuri, mai precisă, cu un <forehand> devastator, Stephens a fructificat prima minge de break la 2-1, apoi a menținut avantajul până la finalul setului, salvând singura minge de break a Simonei Halep, în ghemul al nouălea.

Stephens a continuat evoluția bună din primul set, reușind un break la începutul setului secund, apoi l-a consolidat cu serviciul De la 0-2, Halep a început să-și ridice nivelul de agresivitate, să vină mai mult către fileu, să fie mai precisă și a reușit să întoarcă scorul, profitând de faptul și de faptul că americanca lăsa impresia că și-a epuizat resursele fizice.

"Felicitari pentru primul tau trofeu de Grand Slam. Prefer sa pierd in fata numarului unu mondial. Felicitari tie si echipei tale", a spus Sloane Stephens, la ceremonia de premiere.
 
Simona Halep primeste trofeul. Pe arena Philippe-Chatrier rasuna imnul Romaniei. Se pot vedea emotiile pe chipul Simonei. Un moment absolut superb!
 

"Va multumesc pentru tot sprijinul. In ultimul game am simtit ca nu mai pot respira. Am facut tot ce am putut. Nu am vrut sa mai repet ce am facut anul trecut. Am visat la acest moment de cand am inceput sa joc tenis", a spus Halep, extrem de emotionata.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.