FB Promo
Romania-Croatia: 4-1 | Victorie spectaculoasa pentru nationala de tineret a Romaniei, la debutul Campionatului European de Fotbal Under 21
Vizite: 1123
19 iunie 2019
Romania-Croatia: 4-1 | Victorie spectaculoasa pentru nationala de tineret a Romaniei, la debutul Campionatului European de Fotbal Under 21
Romania-Croatia: 4-1 | Victorie spectaculoasa pentru nationala de tineret a Romaniei, la debutul Campionatului European de Fotbal Under 21
Share |

Victorie spectaculoasă pentru naționala de tineret a României, la debutul Campionatului European de Fotbal Under 21 (EURO U21). Tricolorii au câștigat cu 4 la 1 în fața Croației. George Pușcaș a deschis scorul din penalty, Ianis Hagi a marcat și el, sub ochii tatălui, iar în repriza a doua, un alt jucător de la Viitorul Constanța, Tudor Băluță, a spulberat emoțiile. Golul al patrulea al României a venit în ultimul minut de joc de la Adrian Petre. Atât lovitura de la 11 metri, cât și ultima reușită au fost acordate după consultarea sistemului VAR. Reprezentativa sub 21 de ani a țării noastre va înfrunta peste trei zile Anglia, iar în ultimul meci din grupă va întâlni Franța, relatează Digi24

Selecționerul Mirel Rădoi a declarat, marți, că nu visa ca echipa națională de tineret să învingă la scor reprezentativa Croației.

„Sincer, nici nu îndrăzneam să mă gândesc la un asemenea scor, nici nu visam. Mă bucur pentru băieți, pentru atmosferă, pentru că ne-am simțit ca acasă. Important e că i-am făcut fericiți pe românii care au fost la meci și pe românii care au fost în fața televizoarelor. Mă bucur că s-a creat această emulație cu naționala de tineret și suntem urmați peste tot de români. Asta înseamnă că prin fiecare prezență la meci contează determinarea pe care o arată băieții, chiar și dacă nu este un rezultat pozitiv. Cred că va fi mult mai dificil cu Anglia, cu tot respectul pentru Croația, Anglia are un ritm mult mai bun de joc și va fi un meci dificil. În seara asta ne vom bucura de această primă victorie, prima victorie pentru România la un Campionat European de tineret și vom începe să vorbim de mâine despre Anglia”, a spus Mirel Rădoi, la TVR, citat de News.ro.

Ianis Hagi: Suntem fericiți că am început cu dreptul, era important pentru moral

„Mă așteptam la forța atacului nostru, dar nu știam că dăm patru goluri, însă în apărare ne-am făcut treaba. Suntem fericiți că am început cu dreptul, era important pentru moralul nostru, să avem un avantaj, să fim la mâna noastră”, a declarat Ianis Hagi la TVR1, la finalul meciului, scrie Mediafax.

El a vorbit și despre sfatul venit din partea selecționerului Mirel Rădoi: „90 de minute, asta ni s-a transmis de pe margine. În fotbalul mare trebuie să joci 90 de minute, 120 de minute, depinde cât ține meciul, pentru că fotbalul este imprevizibil, nu știi cum se întoarce și trebuie să fii constant. Ne bucurăm că am început bine, am fost la mâna noastră de la începutul jocului. Am știut să stăm la jumătate, am știut să facem presiune de sus, un joc colectiv extraordinar”, a comentat Iansi Hagi. 

Primul gol a fost marcat în minutul 9, atunci când George Pușcaș a transformat o lovitură de la 11 metri în urma unui henț al croaților. „George era primul pe listă, știam că el a scos penalty-ul, l-am întrebat, după a luat mingea, a bătut și mă bucur că a marcat. atacanții asta trebuie să facă, să marcheze, echipa trebuie să munceacă pentru ei și ei să marcheze. Așa a făcut și Petre”, a povestit Ianis Hagi. 

Tânărul Hagi a vorbit și despre clipele de așteptare din cauza VAR-ului: „Stai să te gândești dacă e sau nu e. Eram sigur că e penalty, că am văzut când a dat în mână. Cu Petre s-a stat mai mult, dar e bine că s-a validat golul. Sunt emoții, dar când vezi faza dinainte e altfel. Știam că va da gol”.

Sursa: Digi 24
Foto: frf.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.