FB Promo
Roland Garros 2019 | Simona Halep trece de primul meci si se califica in turul al doilea
Vizite: 378
29 mai 2019
Roland Garros 2019 | Simona Halep trece de primul meci si se califica in turul al doilea
Roland Garros 2019 | Simona Halep trece de primul meci si se califica in turul al doilea
Share |

Simona Halep, locul 3 WTA, cap de serie numărul 3 și deținătoarea trofeului de la Roland Garros, a avut marți primul meci din turneul French Open 2019 cu australianca Ajla Tomljanovic, 26 de ani, locul 47 WTA, de care a trecut după trei seturi: 6-2, 3-6, 6-1, după o oră și 37 de minute de joc, relatează Digi 24

Simona Halep a avut nevoie de trei seturi pentru a începe cu o victorie apărarea trofeului la Roland Garros. Un meci ce părea de încălzire s-a complicat în setul al doilea, și din cauza scăderii în evoluție a româncei, dar și pe fondul unei evoluții foarte bune a adversarei. Halep a câștigat până la urmă, fără să fie nevoită să apese butonul de panică, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.

Simona Halep a declarat, marți seară, că se aștepta la un meci greu cu Ajla Tomljanovici, dar a încercat să rămână calmă și să joace cel mai bun tenis. „Știam că va fi un meci foarte greu. Mereu primul meci dintr-un astfel de turneu e foarte greu. M-am luptat pentru fiecare punct, știam ce aveam de făcut. E multă emoție când intri pe această arenă. Am încercat, totuși, să rămân calmă, să joc cel mai bun tenis al meu”, a declarat Halep la interviul de pe teren.

Debut cu emoții pentru Simonei Halep la Roland Garros 2019

Simona Halep a avut parte de o slabă opoziție în primul set al întâlnirii cu Tomljanovic. Multe puncte au fost la „ofertă”, pentru că sportiva născută în Croația a greșit mult, încercând să joace cât mai lung, dar a scăpat multe mingi în aut. Românca a abordat bine meciul, fiind atentă să disperseze mingile către marginile terenului, fără să irosească puncte. Ea nu a jucat spectaculos, a fost însă eficientă și precisă și a servit bine.

Situația s-a schimbat în setul al doilea, când Halep și-a pierdut concentrarea și a tratat cu superficialitate jocul. În plus, Tomljanovic și-a terminat cadourile, a servit și s-a mișcat mult mai bine, a fost mai mai agilă în defensivă și mai agresivă, a lovit mai tare, pe măsura înălțimii ei, 180 centimetri, și a revenit în meci. O tendință văzută prima dată în acest an la Halep în meciul cu Marketa Vondousova, „scurta” s-a dovedit la fel de păguboasă ca la Roma. Totuși, în cele din urmă valoarea superioară a Simonei Halep, calitatea loviturilor ei și puterea de luptă au făcut diferența în decisiv.

Simona Halep a condus cu 2-0, după un break în ghemul secund, apoi a salvat două mingi de rebreak și și-a menținut avantajul până la 5-2, când a mai câștigat o dată pe serviciul rivalei și a închis setul, cu 6-2, după 28 de minute de joc. 

Jucătoarea română a scăpat meciul din mână în special prin lipsa ei de inspirație, care i-a oferit încredere și puncte adversarei. După un prim ghem câștigat pe propriul serviciul, Halep le-a pierdut pe următoarele cinci din șase (a câștigat al doilea ghem la 1-3) și nu a beneficiat de nicio minge de break. Fostul lider WTA a mai limitat proporțiile eșecului în acest set cu un rebreak la 2-5, dar și-a pierdut imediat serviciul și australianca a egalat la seturi, după 6-3 și după 67 de minute de joc.

Decisivul a avut un moment psihologic care probabil a stabilit învingătoarea. Simona Halep a făcut break în primul ghem, apoi a condus cu 40-0 pe propriul serviciu, însă jucătoarea australiană a ajuns la minge de rebreak. Românca și-a făcut servciul în cele din urmă și apoi nu a mai cedat decât un ghem, la 5-0, pe propriul serviciu, câștigând cu 6-1, după o oră și 37 de minute.

Pentru calificarea în turul al doilea, Halep va primi un cec de 87.000 de euro și 70 de puncte WTA.

În faza următoare, Halep va evolua cu poloneza Magda Linette, locul 87 WTA.

Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.