FB Promo
O nouă gimnasta a fost notata cu 10 PE LINIE | Nadia Comaneci, varianta AMERICANA
Vizite: 1274
19 ianuarie 2019
O nouă gimnasta a fost notata cu 10 PE LINIE | Nadia Comaneci, varianta AMERICANA
O nouă gimnasta a fost notata cu 10 PE LINIE | Nadia Comaneci, varianta AMERICANA
Share |

O studentă din Statele Unite ale Americii a uimit lumea gimnasticii, după ce a primit 10 pe linie pentru reprezentanția la sol. Clipul a devenit viral, fiind vizionat de peste 38 de milioane de ori, iar povestea de viață a sportivei e fascinantă, fiind o adevărată lecție pentru mulți dintre noi. Totuși, performanța sa nu se compară însă cu cea a legendarei Nadia Comăneci, relateaza Gandul.

În vârstă de 21 de ani, Katelyn Ohashi nu s-ar fi gândit, înainte de concurs, că reprezentația sa ar urma să fie notată cu aceleași note ca cele primite de Nadia Comăneci, la JO din 1976. Deși exercițiul său a fost perfect, diferența dintre cele două competiții e evidentă. 

După ce a terminat un exercițiu grațios, Ohashi a primit 10 pe linie, iar filmulețul înregistrat de UCLA Gymnastics a fost vizualizat de 38 de milioane de ori și a avut peste 850.000 de distribuiri.

Ohashi nu a participat la Jocurile Olimpice din cauza accidentărilor și a problemelor psihice privind greutatea, retrăgându-se din gimnastica la nivel înalt, fiind considerată în tinerețe o sportivă cu potențial. A învins-o, de exemplu, pe Simone Biles (multiplă campioană mondială și olimpică) când avea 15 ani.

Nadia este prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-un concurs olimpic de gimnastică, pentru performanța sa de la Jocurile Olimpice din Montreal, în 1976.

Exercițiul de 10 al Nadiei Comăneci, la toate probele:

 

Sursa: Gandul
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.