FB Promo
Catalina Ponor, aur si argint la concursul de retragere, ultimul din cariera, Abierto Mexicano de Gimnasia
Vizite: 750
26 noiembrie 2017
Catalina Ponor, aur si argint la concursul de retragere, ultimul din cariera, Abierto Mexicano de Gimnasia
Catalina Ponor, aur si argint la concursul de retragere, ultimul din cariera, Abierto Mexicano de Gimnasia
Share |

Ca si in cei 26 de ani de cariera, Catalina Ponor, tripla campioana olimpica, cu 5 medalii la Jocuri, tot atatea la Mondiale si 13 medalii la Europene, a cucerit si la concursul de retragere, sambata, la ''Abierto Mexicano de Gimnasia'', desfasurat la Ciudad de Mexico, in sala Juan de la Barrera'', medaliile de aur la exercitiile de la barna si sol, aparatele ei favorite, precum si argint la individual compus, informeaza Agerpres, relateaza HotNews.

Competitia mexicana, demonstrativa, la care a fost prezent si un alt gimnast roman, Vlad Cotuna, s-a transformat, practic, intr-o manifestare de simpatie pentru marea gimnasta romanca, participanta la 3 editii ale Jocurilor Olimpice, cu o evolutie de exceptie la JO de la Atena, unde a primit de 3 ori laurii olimpici pentru tot atatea medalii de aur.

Nascuta la Constanta pe 20 august 1987, Catalina Ponor a inceput gimnastica la mai putin de 5 ani, fiind descoperita de antrenorul Matei Stanei. Supla (1,61 m, 50 kg), frumoasa, cu o distinctie a miscarii care i-au adus admiratia iubitorilor sportului peste tot in lume, cea supranumita "Laleaua Neagra" a fost un model de abnegatie si ambitie la nivel inalt, concurand cu rezultate exceptionale timp de mai bine un sfert de secol.

Cele 23 de medalii la marile competitii, un veritabil record, in conditiile in care la feminin sunt doar 4 aparate, au incununat talentul iesit din comun al unei sportive de referinta, indelung slefuit in scoala romaneasca de gimnastica de tehnicieni precum Octavian Bellu si Mariana Bitang, dar si Lucian Sandu, atent secundant al ei in marile ocazii.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.