FB Promo
Adidas renunta la sponsorizarea Federatiei Internationale de Atletism
Vizite: 1140
28 ianuarie 2016
Adidas renunta la sponsorizarea Federatiei Internationale de Atletism
Adidas renunta la sponsorizarea Federatiei Internationale de Atletism
Share |

Scandalurile de corupție din lumea sportului lasă Federația Internațională de Atletism fără sprijinul unuia dintre cei mai mari sponsori. Adidas a anunțat că renunță la contract, deși mai erau trei ani din el, pentru că imaginea sportului este mult prea pătată de cazurile multiple de dopaj. În total, contractul care se întindea pe 11 ani avea o valoare de zeci de milioane de euro, relateaza Digi24.

Adidas a devenit cel mai mare sponsor al Federației Internaționale de Atletism în anul 2008, când compania din Germania se angaja să susțină compețiile timp de 11 ani. Valoarea inițială a contractului a fost de peste 30 de milioane de euro, dar surse citate de presa britanică susțin că, în realitate, nemții plăteau în jur de 7,4 milioane de euro an de an drept sponsorizări către Federația Internațională de Atletism.

Lucrurile s-au schimbat însă pe măsură ce la iveală au ieșit tot mai multe cazuri de dopaj și scandaluri de corupție. Adidas susține că nu vrea să își alăture imaginea acestor scandaluri, dar nu ar fi exclus ca renunțarea la contract să se facă din motive financiare, iar cazurile de dopaj să fie doar un pretext.

Asta pentru că Adidas este și partener al Federației Internaționale de Fotbal, prinsă de asemenea într-un mare scandal de corupție, lucru care pare că nu i-a deranjat foarte tare din moment ce contractul semnat cu Manchester United în 2014, contract în valoare de aproape un miliard de euro, rămâne valabil.

În tot acest timp, Federația Internațională de Atletism se gândește să ofere locul rămas liber de Adidas celor de la Nike.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.