FB Promo
Ultim omagiu pentru Mircea Ionescu Quintus | Seniorul liberal a fost inmormantat cu onoruri militare
Vizite: 1525
18 septembrie 2017
Ultim omagiu pentru Mircea Ionescu Quintus | Seniorul liberal a fost inmormantat cu onoruri militare
Ultim omagiu pentru Mircea Ionescu Quintus | Seniorul liberal a fost inmormantat cu onoruri militare
Share |

Seniorul liberal Mircea Ionescu Quintus a fost condus, luni, pe ultimul drum. A fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul ploieștean Viișoara. Într-un secol de existență, Quintus a demonstrat că politica se poate face cu eleganță și fair-play. Așa a ajuns să fie numit "cel mai iubit dintre liberali".

 

Pentru ultima oară, Mircea Ionescu Quintus i-a adunat la un loc pe toți liberalii. La slujba de înmormântare de la Ploiești au fost atât cei rămași în partidul condus cândva de Quintus, cât și cei care s-au răspândit, de-a lungul vremii, în alte formațiuni. De altfel, în ultimul său interviu, acordat Televiziunii Române, seniorul vorbea cu amărăciune, dar și cu înțelegere despre desele scindări din PNL. Un ultim omagiu i-au adus chiar și adversarii politici. În Parlament s-a păstrat un moment de reculegere. Mircea Ionescu Quintus a fost membru al legislativului timp de 12 ani. După aproape 80 de ani de politică, în care a luptat pe front, a trăit ororile instalării comunismului și a fost în linia întâi a reinstaurării democrației, după 1990, Mircea Ionescu Quintus lasă în mințile tuturor amintirea eleganței, umorului și curajului său. Mircea Ionescu Quintus a murit vineri, la vârsta de 100 de ani. În Partidul Național Liberal, a activat încă din tinerețe și, de-a lungul anilor, a avut numeroase funcții, inclusiv pe cea de președinte al formațiunii. A fost ministru al Justiției. A adunat o experiență de peste 50 de ani ca avocat. A fost și scriitor. De mai bine de 10 ani se retrăsese la Ploiești, unde locuia împreună cu soția.

Sursa: Stirile TVR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.