FB Promo
Sindicalistii vor salarii mai mari decat are Guvernul in plan
Vizite: 1468
5 aprilie 2016
Sindicalistii vor salarii mai mari decat are Guvernul in plan
Sindicalistii vor salarii mai mari decat are Guvernul in plan
Share |

 Noua lege a salarizării bugetarilor, aflată încă în stadiu de proiect și care nu a intrat în discuția Guvernului, îi face pe sindicaliști să amenințe cu proteste. Liderii sindicali spun că majorările salariale prevăzute pentru următorii cinci ani sunt prea mici. O primă variantă a proiectului de lege va fi discutată de executiv în ședința de miercuri, relateaza Digi24.

Lefurile bugetarilor ar urma să crească cu până la 40% în următorii patru ani, potrivit celei mai recente variante a Legii salarizării unitare. În schimb, Guvernul propune ca salariul minim brut să nu depășească 1.350 de lei până în 2020, adică să crească în următorii trei ani cu cel mult 100 de lei față de valoarea pe care o va avea la finele acestui an.

O creștere insuficientă, spun unii sindicaliști, care amenință că vor protesta dacă proiectul nu va fi modificat.

Stabilim împreună, în decurs de două saptamâni ce masuri vom lua. Să-i tragem la răspundere ieșind în stradă”, spune Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas.

Unii lideri de sindicat așteaptă însă varianta finală a legii înainte de a lua o decizie.

Nimeni nu a văzut niciun document, niciun proiect, nicio analiză de impact, nimic. Au lansat niște teze în spațiul public și așteaptă să vadă cum reacționăm noi”, crede președintele BNS, Dumitru Costin.

Guvernul susține că nu poate crește salariile tuturor bugetarilor în acest an.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.