FB Promo
Senatorul Marius Isaila, urmarit penal pentru ca ar fi luat mita 200.000 de euro
Vizite: 1438
4 aprilie 2014
Senatorul Marius Isaila, urmarit penal pentru ca ar fi luat mita 200.000 de euro
Senatorul Marius Isaila, urmarit penal pentru ca ar fi luat mita 200.000 de euro
Share |

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influență și instigare la fals, fiind acuzat că, atunci când a fost șef serviciu în Ministerul Finanțelor, împreună cu consilierul parlamentar Cristian Ene, a primit mită 200.000 de euro pentru a bloca un control la o firmă, relateaza Mediafax.

Direcția Națională Anticuropție a anunțat vineri, într-un comunicat de presă, că procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție au început urmărirea penală în cazul senatorului Marius Ovidiu Isăilă, pentru săvârșirea în concurs a două infracțiuni de trafic de influență, ambele în formă continuată și a unei infracțiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Marius Isăilă a fost vineri la DNA pentru a-i fi aduse la cunoștință învinuirile.

"În cauză există date și probe din care rezultă indicii rezonabile potrivit cărora, în prima parte a anului 2012, suspecții Isăilă  Marius Ovidiu, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice și Ene Cristian Ștefan, în înțelegere cu suspectul Cristescu Cătălin, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF, la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens", susțin procurorii anticorupție.

Isăilă și Ene i-au cerut lui Cătălin Cristescu 200.000 de euro, susținând că vor interveni pe lângă funcționarii ANAF. Ulterior, Cristescu a transmis solicitarea către reprezentantul firmei, denunțător în cauză, care le-a dat suma pretinsă, în mai multe tranșe.

"Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe lui Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan", a precizat DNA.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.