FB Promo
Ludovic Orban, ales presedinte PNL | Robert Sighiartau - secretar general; Bolojan, Turcan, Dumitrescu si Hava - prim-vicepresedinti
Vizite: 1363
18 iunie 2017
Ludovic Orban, ales presedinte PNL | Robert Sighiartau - secretar general; Bolojan, Turcan, Dumitrescu si Hava - prim-vicepresedinti
Ludovic Orban, ales presedinte PNL | Robert Sighiartau - secretar general; Bolojan, Turcan, Dumitrescu si Hava - prim-vicepresedinti
Share |

Ludovic Orban a castigat sambata functia de presedinte al Partidului National Liberal, asa cum era de asteptat, in fata lui Cristian Busoi. El a primit 3518 voturi din partea delegatilor liberali prezenti la Romexpo - Pavilionul central, in timp ce contracandidatul sau a primit doar 952 voturi. Duminica, circa 2000 de delegati isi vor alege, in cadrul Consiliului National, cei 36 de membri ai Biroului politic, dintre care patru prim-vicepresedinti. 

Orban, favorit clar inainte de acest Congres - avea sustinerea a 40 de filiale din 47 -, a ridicat sala in picioare la discursul sau, beneficiind si de cateva scandari cu numele sau. Noul presedinte al PNL a vorbit despre faptul ca trebuie sustinute alegerile anticipate si s-a declarat impotriva blatului cu PSD. 

El s-a referit si la Dacian Ciolos, despre care a spus ca a intors spatele partidului. In PNL sunt multi "Daciani Ciolosi" a spus Orban, care insa, in opinia lui, nu au beneficiat de sustinerea in functii importante asa cum este cazul fostului premier.


 


Deputatul de Bistrita Robert Sighiartau, in varsta de 28 de ani, a fost ales duminica, in cadrul Consiliului National de Coordonare (CNC), secretar general al Partidului National Liberal, el fiind propunerea lui Ludovic Orban. De asemenea, liberalii si-au ales cei patru prim-vicepresedinti. Toti cei patru sunt din echipa lui Orban, ales sambata presedinte al PNL. 

Secretarul general a fost propus de presedintele PNL, Ludovic Orban. Sighiartau a fost ales secretar general al PNL cu 1.615 voturi, transmite Agerpres. 

Ilie Bolojan (Bihor), primar al municipiului Oradea, a fost ales prim-vicepresedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasa prim-vicepresedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova), deputat, a fost ales prim vicepresedinte pentru mediul de afaceri si societate civila - cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba), primarul municipiului Alba-Iulia, prim-vicepresedinte pe relatii internationale - cu 1.329 de voturi.

La alegerile de duminica sunt alesi si restul membrilor Biroului politic National - vicepresedintii si membrii simpli. 

Sighiartau este unul dintre tinerii promovati pe liste de conducerea PNL la alegerile din 2016, este la primul mandat de deputat si provine din vechiul PDL. Este unul dintre sustinatorii vocali ai referendumului initiat de Coalitia pentru Familie. A fost consilier judetean.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.