FB Promo
Klaus Iohannis a fost ales presedinte interimar al PNL | PDL a decis in unanimitate: `Fuziune cu PNL`
Vizite: 1440
2 iunie 2014
Klaus Iohannis a fost ales presedinte interimar al PNL | PDL a decis in unanimitate: `Fuziune cu PNL`
Klaus Iohannis a fost ales presedinte interimar al PNL | PDL a decis in unanimitate: `Fuziune cu PNL`
Share |

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost ales, luni, în unanimitate, președinte interimar al Partidului Național Liberal. Până acum, Iohannis a ocupat poziția de prim-vicepreședinte al PNL.  Decizia vine după ce fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a renunțat la acestă poziție ca urmare a scorului mic pe care liberalii l-au obținut la alegerile europarlamentare.

Klaus Iohannis a declarat că, în cazul în care i se va propune candidatura la alegerile prezidențiale, este dispus să intre în competiția electorală.

„Nu m-a rugat nimeni să fac așa ceva (n.r. – să candideze la prezidențiale), dar eu i-am rugat pe colegii din partid să dezbată în organizațiile lor această chestiune, după care probabil vom avea intern o fază de armonizare și congresul poate ajunge în situația să ia o decizie”, a explicat Iohannis.


Liderii PDL au decis în unanimitate opțiunea unei fuziuni cu PNL. Deocamdată nu este clar care sunt condițiile acestei fuziuni, având în vedere că liderii PNL au declarat că nu ar vrea să schimbe numele partidului în urma unei astfel de operațiuni, potrivit Realitatea TV.

Înainte de aceast anunț au fost și lideri PNL care au spus că nu cred că ar putea exista o fuziune rapidă cu PDL. „Două partide care nu pot renunța la identitatea lor nu pot fuziona. Aseară am auzit-o pe doamna Macovei că dânșii nu renunță, iar noi – sunt în Comisia de statut – am trecut în Statut că nu putem renunța la nume, identitate, trecut și așa mai departe”, a spus Quintus.

Cu toate acestea, liderul PDL, Vasile Blaga, a declarat că în cele din urmă, dacă numele partidului va fi un impediment pentru o fuziune, se va găsi cu siguranță o soluție. 

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.