FB Promo
Incident la Comisia juridica. Lazar: Nu poate fi calificat acest gest
Vizite: 1929
14 februarie 2017
Incident la Comisia juridica. Lazar: Nu poate fi calificat acest gest
Incident la Comisia juridica. Lazar: Nu poate fi calificat acest gest
Share |

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a criticat luni poziția senatorului Șerban Nicolae, președinte al Comisiei juridice, privind prezența procurorului Irina Kuglay la ședința în care se dezbătea OUG nr.14/2017, relateaza Digi24.

Doamna procuror Irina Kuglay s-a prezentat la comisie după ce în cursul zilei am transmis ambelor Camere adrese privind interesul Ministerului Public de a fi reprezentat la dezbateri. Nu poate fi calificat acest gest în statul de drept! Conform Constituției României, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societății, apără ordinea de drept, drepturile fundamentale ale cetățenilor! Doamna Irina Kuglay este procuror specializat desemnat de procurorul general într-un grup de lucru pentru a participa la dezbaterile privind OUG și modificarea Codurilor”, a spus Augustin Lazăr pentru Agerpres.

Președintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Șerban Nicolae,i-a cerut reprezentantei Parchetului General, procurorul Irina Kuglay, să părăsească sala de ședință pe motiv că este „nepoliticos față de o comisie senatorială” să se autoinvite.

Nu am dat-o afară. Am constatat că s-a autoinvitat cineva de la Ministerul Public, lucru care e în afara regulamentului. Înțeleg că se intervine în viața privată pe bază de protocoale secrete, dar într-o dezbatere a comisiei nu vine orice instituție cum vrea. Mi s-a părut că e vorba de o încălcare a regulamentului și de politețe foarte gravă. Dacă doreau să participe, mă anunțau în primul rând pe mine. Aș fi transmis așa cum am transmis și la buget că e necesară prezența procurorului general și nu a unui angajat. Bănuiesc că între trei interviuri și două drumuri acasă procurorul general nu avea drum și pe la Senat și ne-a transmis niște reprezentanți.

Mi se pare stupid să întreb staff-ul dacă eu am făcut vreo invitație. Eu sunt cel care face invitațiile. M-am consultat cu mine, dacă vreți să continuăm cu tonul umoristic, și nu am adresat nicio invitație Ministerului Public. Se face o confuzie: la aceste texte nu e afectată activitatea Ministerului Public, activitatea instanțelor. Așa cum spunea chiar CCR – și instanțele și parchetele aplică legea, nu participă la realizarea ei. Faptul că ne consultăm în prealabil, faptul că cerem puncte de vedere este strict la latitudinea noastră și o facem în cadru public.

În niciun caz la o ședință convocată astăzi nu se autoinvita cineva și nu îmi apare nimeni așa pe nepusă masă, am venit că am crezut că suntem utili”, a spus Șerban Nicolae, după ședința comisiei.

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.