FB Promo
Dan Sova a anuntat ca demisioneaza din functia de ministru al Transporturilor
Vizite: 1643
24 iunie 2014
Dan Sova a anuntat ca demisioneaza din functia de ministru al Transporturilor
Dan Sova a anuntat ca demisioneaza din functia de ministru al Transporturilor
Share |

Dan Sova a anuntat marti ca va demisiona din functia de ministru al Transporturilor, precizand ca singurul motiv este acela de a se afla "in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei", relateaza HotNews.

"Vreau sa va anunt in mod oficial (...) astazi, cu patru luni inainte de alegerile prezidentiale, intentia de a demisiona, de a ma retrage din fruntea Ministerului Transporturilor si din guvern", a spus Sova, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ministerului.

El a sustinut ca singurul motiv pentru care demisioneaza este acela de a se afla "in prima linie a bataliei electorale care urmeaza pentru functia de presedinte al Romaniei"

"Cred ca aceste alegeri sunt decisive pentru cum va arata Romania in urmatorii zece ani. Voi face tot ce imi sta in putinta ca in urmatoarele 4 luni sa putem sa aducem la Cotroceni un om tanar, un camarad, un om care are un proiect pentru Romania", a declarat Dan Sova aratand ca "pana pe 16 noiembrie din acest moment cel mai important obiectiv este castigarea presedintiei Romaniei pentru candidatul PSD, celelalte trecand in plan secund."


Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea, spune intr-un interviu pentru HotNews.ro ca modul in care ministrul Dan Sova a schimbat managerii privati de la mai multe companii de stat, precum Compania de Aeroporturi Bucuresti (CAB), reprezinta unul dintre motivele pentru care delagatia FMI a plecat din Romania fara un review al acordului. Konieczny denunta schimbarea de la CAB, spunind ca "pur si simplu n-am putut intelege urgenta in a face aceste schimbari".

Managerul Fondului Proprietatea (actionar minoritar la Compania de Aeroporturi) anunta ca a contestat in instanta schimbarea managementului.

Intrebat daca reprezentantii troicii FMI - Banca Mondiala - Comisia Europeana au inteles ce se intampla in domeniul guvernantei corporatiste, Greg Konieczny a spus: "Au inteles, si inca foarte bine! Le-am adus la cunostinta toate aceste evolutii, si cele pozitive, si cele negative si in trecut, si acum, cand respingem toate modificarile recente in toate companiile din portofoliu. Si, ar trebui sa-i intrebati pe ei, dar in cursul intalnirilor noastre, s-au aratat extrem de deranjati, in special in privinta a ceea ce s-a intamplat in cazul Companiei Aeroporturi Bucuresti".

Reamintim ca Dan Sova, ministrul Transporturilor, a declansat chiar in timpul vizitei FMI la Bucuresti o adevarat ofensiva impotriva conducerilor corporative de la companiile de stat aflate in subordinea sa. In mai putin de o saptamana, Sova a schimbat consiliile de administratie de la Compania de Aeroporturi si de la CFR Marfa, iar acum o luna a dat afara jumatate din administratorii de la Tarom. In locul administratorilor demisi au fost puse mai multe nume controversate: unii cu dosare penale in trecut, unii in conducerea mai multor companii de stat, iar altii cu un picior la stat si cu un picior la companiile private din acelasi domeniu.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.