FB Promo
Viorica Dancila a devenit oficial presedinta PSD | Va face echipa cu Fifor, secretar general si Teodorovici, presedinte executiv
Vizite: 727
30 iunie 2019
Viorica Dancila a devenit oficial presedinta PSD | Va face echipa cu Fifor, secretar general si Teodorovici, presedinte executiv
Viorica Dancila a devenit oficial presedinta PSD | Va face echipa cu Fifor, secretar general si Teodorovici, presedinte executiv
Share |

Viorica Dăncilă a câștigat cursa pentru funcția de președinte al PSD fără nicio emoție, după ce a fost votată de 2.828 de delegați, devenind astfel succesorul lui Liviu Dragnea, după ce acesta a fost condamnat și încarcerat în urmă cu o lună. Pe locul doi, după Dăncilă, în lupta pentru funcția lui Dragnea s-a clasat Liviu Pleșoianu, după ce în cursă se înscriseseră și Șerban Nicolae și Ecaterina Andronescu, relatează HotNews.

Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv, iar pentru cea de secretar general Mihai Fifor. Congresul extraordinar nu a fost unul lipsit de incidente, Marian Oprișan fiind huiduit pe scenă de mai mulți social-democrați, acesta explicând momentul prin faptul că s-a arătat ”intransigent” față de fostul lider, Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă a fost anunțată oficial ca fiind aleasă președinte al PSD.

Dăncilă:
  • Vă mulțumesc pentru votul de astăzi, votul mă onorează, dar mă și responsabilizează, știu că va fi complicat, că abia acum încep luptele, dar știu că sunt milioane de români care cred în noi.
  • Când mi s-a propus funcția de prim-ministru, am stat, m-am gândit, am o dublă responsabilitate, de a aduce această țară pe drumul bun, să nu îmi dezamăgesc colegii, am responsabilitatea pentru femeile din țara asta să arăt că o femei prim-ministru poate fi la fel de bună ca un prim-ministru bărbat.
  • Încheiem președinția rotativă cu succes, pentru care s-a depus mult efort. Mulțumesc minisștrilor, Reprezentanței României la Bruxelles, colegilor de Bruxelles.
  • Am arătat că putem să fim performanți, că merităm aprecierea tuturor statelor membre și nu numai.
  • M-ați votat să fiu primul președinte femeie al PSD, îmi dau seama că votul dvs. este strâns legat de speranța, dorința, implicarea tututor pentru a readuce partidul pe primul loc între opțiunile românilor. Sunt convinsă că vom reuși și vom duce partidul spre victorie și că împreună vom lua cele mai bune decizii.
  • PSD este cel mai românesc partid, a pus în primul rând românii și soarta României, suntem partidul care, în același timp, purtăm în suflet tricolorul, dar și cele 12 stele de pe steagul european, suntem partidul cel mai pro-european, un partid deschis care trebuie să aducă alături pe toți cei care vor binele României. Să aveți încredere! Să ne implicăm ca acest partid și această țară să aibă locul care i se cuvine!

 

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.