FB Promo
Ventilator care poate salva copiii prematuri donat de Salvați Copiii Maternitatii Odobescu
Vizite: 753
20 mai 2019
Ventilator care poate salva copiii prematuri donat de Salvați Copiii Maternitatii Odobescu
Ventilator care poate salva copiii prematuri donat de Salvați Copiii Maternitatii Odobescu
Share |

Salvați Copiii investește masiv în maternitățile din regiunea Vest, cu aparatură în valoare totală de 728.000 lei. Maternitatea Odobescu a primit ca donație de la Salvați Copiii un ventilator destinat copiilor prematuri care poate face diferența între viață și moarte, relatează tion.ro

Cei de la Salvați Copiii donează aparatură pentru secțiile de terapie intensivă neonatală din țară, unde au loc adevărate drame – prematuri care nu supraviețuiesc pentru că nu s-a găsit pentru ei un incubator disponibil sau un ventilator.

 

Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr. Dumitru Popescu” Timișoara – Maternitatea Odobescu a primit ca donație de la Salvați Copiii un ventilator, în valoare de 184.200 lei, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” Timișoara primit un ecograf, în valoare de 180.747 lei, iar Spitalul Clinic Județean de Urgență “Pius Brînzeu” Timișoara – Maternitatea Bega – o masă radiantă, în valoare de 83.330 lei.

Regiunea de Vest se remarcă atât prin numărul mare de cazuri pe care le tratează, cât și prin discrepanța dintre județe: în vreme ce Hunedoara are o rată a mortalității infantile sub media națională, de 5,9 la mia de copii născuți vii, Caraș-Severin are o rată sever ridicată, de 10,4 la mie. Rata mortalității infantile este de 6,2 la mie în județul Arad și de 7,5 la mie în Timiș. Trebuie ținut cont de faptul că maternitățile din Timișoara deservesc mai multe județe.

Maternitatea Odobescu, secție a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara, este maternitate de nivel III, iar aici ajung prin transfer nou-născuți cu afecțiuni grave din întreaga regiune, numărul nașterilor fiind cuprins între 3.000-3.500 pe an, cu un indicator de prematuritate de 12,2-12,5 la sută.

Cazuri complexe din regiune ajung și la Secția de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara, Maternitatea „Bega”. Numai în anul 2018, aici au avut loc 2.712 nașteri. Dintre acestea, o pondere semnificativă o reprezintă nou-născuții prematuri care necesită tratament și spitalizare de lungă durată, 30-90 de zile. În unitatea de Terapie Intensivă Neonatală sunt tratați între 200-250 nou-născuți/an, ceea ce înseamnă în medie 10% din numărul total de nașteri/an.

La Timișoara sunt oferite servicii medicale multiple copiilor cu vârste între 0-17 ani la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”, singurul spital din partea de vest a țării care are serviciile necesare pentru tratamentul copiilor bolnavi: pediatrie, traumatologie, chirurgie, neonatologie prematuri, pneumoftiziologie, neuropsihiatrie, otorinolaringologie, oftalmologie, recuperare fizică și nutrițională.

Până pe 31 iulie puteți depune Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației la administrația financiară de care aparțineți cu domiciliul. Totodată, companiile care plătesc impozit pe profit pot sponsoriza cu maxim 20% din impozitul pe profit datorat anual, dar nu mai mult de 0,5% din cifra de afaceri, iar microîntreprinderile cu maxim 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial. Formularele se pot descărca de la www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza, iar mai multe informații despre posibilitatea companiilor de a sponsoriza programul se pot afla la mara.niculescu@salvaticopiii.ro.

Sursa: Tion
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.