FB Promo
Toate trenurile de pe rutele principale vor avea aer conditionat
Vizite: 973
29 septembrie 2015
Toate trenurile de pe rutele principale vor avea aer conditionat
Toate trenurile de pe rutele principale vor avea aer conditionat
Share |

Din 2017, toate trenurile care circulă pe rute principale vor fi dotate cu aer condiționat. Este promisiunea șefilor de la CFR Călători, care spun că vor investi 26 de milioane de euro pentru a moderniza peste 300 de vagoane. Din păcate, investiția nu va rezolva și problema principală a trenurilor din România: viteza. Pentru repararea șinelor de cale ferată în continuare nu sunt bani, relateaza Digi24.

În iulie, Daniel, un telespectator Digi24, se plângea că într-un tren care circula între Mangalia la Craiova temperatura a ajuns la 40 de grade Celsius, în timp ce afară erau cu 10 grade mai puțin. Din 2017 nu se va mai întâmpla așa ceva, promit șefii de la CFR Călători. 300 de vagoane și automotoare vor fi dotate cu aer condiționat, prin ordin al ministrului Transporturilor.

„Investiția maximă pe care am anticipat-o într-o unitate de material rulant situându-se la 400 de mii de lei, asta însemnând înlocuirea totală a geamurilor cu geamuri adaptate pentru aer condiționat și introducerea instalației”, spune Adrian Vlaicu, directorul de Strategie al CFR Călători.

Anul acesta, bugetul de investiții al companiei a fost de 83 de milioane de lei. Anul viitor, doar pentru modernizarea vagoanelor, CFR Călători va avea nevoie de 120 de milioane de lei. Și operatorii privați trebuie să investească în aerul condiționat. Îi va costa ceva mai puțin, deoarece ordinul de ministru se referă doar la trenurile care circulă pe magistrale, nu și la cele de pe rutele secundare.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.