FB Promo
Timisoara: Studenti din cele mai importante centre universitare din Romania au protestat fata de modificarile aduse legilor justitiei si legislatiei penale
Vizite: 906
7 ianuarie 2018
Timisoara: Studenti din cele mai importante centre universitare din Romania au protestat fata de modificarile aduse legilor justitiei si legislatiei penale
Timisoara: Studenti din cele mai importante centre universitare din Romania au protestat fata de modificarile aduse legilor justitiei si legislatiei penale
Share |

Studenți din cele mai importante centre universitare din România au protestat sâmbătă, la Timișoara, față de modificările din sistemul judiciar. Într-un gest simbolic, tinerii au purtat pe umăr sicriul Justiției, relateaza Digi 24.

 

Aproximativ 200 de tineri din cele mai importante centre universitare din România au protestat, la Timișoara, față de modificările aduse legilor justiției și legislației penale. Tinerii au scandat lozinci antiguvernamentale, au împărțit lumânări și s-au pregătit de... înmormântarea Justiției.

„Să vă fie frică, studenții se ridică!”, au scandat manifestanții.

Tinerii au venit din București, Cluj, Galați, Timișoara și alte centre universitare. Ei sunt membri ai asociației naționale a organizațiilor de studenți.
Și-au strigat nemulțumirile legate de modificările aduse legilor justiției. Au ieșit în Piața Victoriei din Timișoara și au purtat pe umeri sicriul Justiției, pe care l-au așezat apoi în fața Operei.

Tinerii au scandat împotriva coaliției de guvernare, au aprins lumânări și au împărțit colaci, așa cum se face la un parastas.

„În momentul de față facem un parastas pentru justiție. E un păcat că în anul Centenarului, anul 2018, urmează să avem președinția Comsiei Europene”, spune un tânăr.

„Este doar cu valoare de simbol, noi nu dorim să îngropăm justiția, vrem să atragem atenția oamenilor pentru o schimbare”, explică un altul.

Studenții au purtat banderole albe.

„Se folosește la grevele japoneze de obicei. Aici e o balanță care semnifică justiția, cea pe care noi o apărăm”, spune unul dintre ei.

„Un sicriu - pentru că ne dorim să nu se ajungă acolo. Dorim ca justiția să nu moară în România și din păcate se va ajunge acolo dacă aceste legislații vor merge mai departe”, a declarat Marius Deaconu, președinte ANOSR.

La final, tinerii au dus sicriul lângă monumentul ridicat în memoria celor care s-au jertfit în zilele Revoluției, în fața catedralei Mitropolitane din Timișoara.

Sursa: Digi24
Foto: Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.