FB Promo
Tigari de contrabanda ascunse in coliva, muraturi si bulion
Vizite: 1570
14 ianuarie 2016
Tigari de contrabanda ascunse in coliva, muraturi si bulion
Tigari de contrabanda ascunse in coliva, muraturi si bulion
Share |

Românii au prins gustul murăturilor din Moldova și Ucraina, dar numai dacă în borcane găsesc și țigări de contrabandă. Polițiștii de frontieră au confiscat mii de borcane de murături și bulion în perioada sărbătorilor de iarnă. Cei care le aveau în bagaje au fost amendați ori s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă, relateaza Digi24.

Țigările ascunse în borcanul cu gogonele sau în căruța plină cu nisip reprezenintă ultima captură a polițiștilor de frontieră. Și nu e zi în care ofițerii să nu aibă treabă. Chiar și ei sunt impresionați de ingeniozitatea și inventivitatea contrabandiștilor.

„Am avut capturi cu țigări ascunse în borcane cu murături, caserole cu colivă. Ultimul caz, în decembrie, un tânăr care ascunsese țigări în laptopul personal. Ultima metodă descoperită la frontiera de nord - contrabandiștii foloseau o dronă. Făceau pachete mici și le transportau peste graniță în timpul nopții”, spune Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Țigări s-au găsit și în pâine, borcane cu bulion, cartoane cu ouă sau în scutece pentru copii. contrabandiștii au încercat în acest fel să scape de câinii poliției de frontieră antrenați ca să găsească tutun.

Metoda de a ascunde țigările în alimente nu e nouă. În general, țigaretele de contrabandă sunt aduse în țară în căruțe care transportă nisip sau înghesuite în mașini. Infractorii pun pachetele în locuri speciale sub caroserie, în cauciucuri, în rezervor și în habitaclu. Pentru că aceleași autoturisme trec frontiera de mai multe ori, oamenii legii îi prind ușor pe vinovați și le găsesc și depozitele în care ascund marfa. În 2015 au fost capturate peste zece milioane de țigarete, cu 25 la sută mai mult față de anul precedent.

Țigările de contrabandă se aduc din țările care nu sunt în Uniunea Europeană. Răufăcătorii le cumpără din Serbia, Ucraina și Moldova și încearcă să le vândă pe piața neagră din România.

Potrivit unor estimări, din această afacere ilegală se câștigă anual aproximativ jumătate de miliard de euro. Asta înseamnă că din zece pachete vândute, două sunt de contrabandă. Cea mai mare pierdere este a statului român. Dintr-un pachet vândut legal, banii pentru 18 țigări reprezintă impozite și accize. Suma plătită pentru celelalte două țigări este împărțită egal între comerciant și producător. 

Sursa: Digi24
Foto: libertatea.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.