FB Promo
Sute de camioane asteapta in vamile de la granita cu Ungaria dupa restrictiile pentru traficul greu in perioada Pastelui Catolic
Vizite: 1551
3 aprilie 2018
Sute de camioane asteapta in vamile de la granita cu Ungaria dupa  restrictiile pentru traficul greu in perioada Pastelui Catolic
Sute de camioane asteapta in vamile de la granita cu Ungaria dupa restrictiile pentru traficul greu in perioada Pastelui Catolic
Share |

Sute de camioane se adunaseră, marți dimineață, în vămile de la granița cu Ungaria, țară care a ridicat luni la ora 23,00 restricțiile pentru traficul greu impuse trei zile, în perioada Paștelui Catolic, astfel că, deși se lucrează peste capacitatea normală a punctelor de trecere a frontierei, se așteaptă șapte ore pentru control la Nădlac II, pe autostradă, și peste opt ore la Vărșand, aglomerație mare fiind și la Borș, Nădlac I și Petea, relateaza News.ro.

Potrivit aplicației online a Poliției de Frontieră, care oferă informații despre timpii de așteptare pentru controlul documentelor la tranzitarea granițelor, la intrarea în Ungaria sunt formate coloane de camioane și au crescut timpii de așteptare pentru control până la 500 de minute.

Sute de camioane au ajuns încă de luni seară la granița cu Ungaria, în toate vămile, iar la ora 23.00 țara vecină a ridicat restricția pentru tranzit pentru vehiculele cu capacitate de peste 7,5 tone.

Marți dimineață, coloana de TIR-uri depășea zece kilometri la Nădlac II, cel mai mare punct de trecere a frontierei din România. Aici, conform autorităților, timpii de așteptare pentru control pe arterele dedicate camioanelor este de 420 de minute, chiar dacă sunt deschise șase benzi de ieșire, deși capacitatea este de patru benzi. Două sunt folosite dintre cele pentru intrarea în țară, conform înțelegerii cu autoritățile ungare, pentru că altfel se aștepta peste zece ore pentru control.

La Vărșand, se așteaptă 500 de minute, însă aici sunt doar două artere de ieșire pentru camioane. La Borș, în Bihor, se așteaptă 200 de minute (trei artere), la Petea, în Satu Mare, se așteaptă 240 de minute (o arteră), iar la Nădlac I se așteaptă o oră (două artere).

Aglomerația de la frontiera cu Ungaria va dura cel puțin 24 de ore, timp în care alte sute de camioane vor ajunge la graniță.

Tranzitarea punctele de trecere a frontierei de autoturisme și autocare nu este afectată de aglomerația de pe arterele dedicate camioanelor.

Sursa: News.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.