FB Promo
Stare de urgenta in Florida | Uraganul Dorian a provocat dezastru in Bahamas
Vizite: 686
2 septembrie 2019
Uraganul Dorian a lovit Bahamas
Uraganul Dorian a lovit Bahamas
Foto: Uraganul Dorian a lovit Bahamas
Share |

Uraganul Dorian, al doilea cel mai puternic din istorie format în Atlantic, de categorie 5, a lovit duminică statul Bahamas, provocând pagube importante în această țară, relatează Mediafax.

Viteza vântului a depășit, pe alocuri, 180 de kilometri pe oră, iar reprezentanții Centrului Național pentru Uragane al Statelor Unite (NHC) a informat că această furtună „extrem de periculoasă” reprezintă cel mai puternic astfel de fenomen din istoria recentă a regiunii.

Autoritățile din Bahamas au decis evacuarea populației din zonele care ar urma să fie afectate de uraganul Dorian.

Mai multe zone au fost inundate în această țară, iar anumite aeroporturi au fost închise din cauza fenomenelor meteo extreme. Autoritățile se așteaptă ca uraganul să se îndrepte spre coasta de est a statului american Florida în cursul zilei de luni.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel cetățenilor să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

„Îndemnăm toți cetățenii Floridei să aibă mâncare, medicamente și apă pentru șapte zile. Este posibil ca acest eveniment să se întindă pe mai multe zile, ceea ce creează în mod evident o serie de probleme”, a declarat Ron DeSantis.

Meteorologii au avertizat că uraganul Dorian ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat la categoria 5, care a provocat moartea a 65 de persoane și a distrus 63.000 de case în 1992.

„Nucleul uraganului Dorian va continua să străbată insulele Bahamas în mai mare parte de zi și în această seară. Uraganul se va deplasa apoi periculos spre coasta estică a Florida, luni noapte, până miercuri, apoi se va muta periculos în apropierea coastelor Georgiei și Carolina de Sud, miercuri seară și joi”, a transmis NHC. 
 

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.