FB Promo
Scoala neterminata dupa 10 ani si 800.000 de euro investiti
Vizite: 1161
23 februarie 2016
Scoala neterminata dupa 10 ani si 800.000 de euro investiti
Scoala neterminata dupa 10 ani si 800.000 de euro investiti
Share |

După zece ani și 800.000 de euro cheltuiți, construcția unei noi școli în Rădăuți tot nu a fost finalizată. Lucrările sunt gata în proporție de 90% încă din 2007, doar că Ministerul Educației a stopat finanțarea. Primăria ar vrea să preia administrarea clădirii și să o pună la dispoziția unui liceu supraaglomerat. Ar fi nevoie de acordul Inspectoratului Școlar Județean, care însă nu a putut oferi detalii despre situația imobilului, relateaza Digi24.

Noua școală generală din Rădăuți are 12 săli de clasă, sală de sport, spațiu de joacă și chiar și parcare. Toate au fost gata încă din 2007 și tot de atunci nu mai lipsește decât racordarea la utilități.

În toți acești ani clădirea nu a fost nici păzită dar nici întreținută, lucrările efectuate deja au început să se degradeze, iar curtea interioară a fost năpădită de buruieni și gunoaie.

Abia acum, autoritățile locale cred au găsit soluția pentru ca școala în care Ministerul Educației a investit 800.000 de euro să fie folosită.

Primăria va prelua de la ISJ școala și probabil o vom atribui Colegiului Tehnic,” zice Bogdan Loghin, viceprimarul municipiului Rădăuți.

Cei 1.500 de elevi ai Colegiului Tehnic învață în prezent într-o clădire cu o capacitate de trei ori mai mică. Conducerea unității de învâțământ tânjește de mult timp la mutarea în noua școală.

Când am intrat și am văzut ce se poate face. E este spațiu, este curte, este tot ce vrei, tot ce vrei. Până la urma urmei școala asta nu este un moft, ea a fost gândită și trebuie finalizată,” spune Gelu Țugulea, director Colegiul Tehnic Rădăuți.

Pentru asta ar mai fi nevoie de 1 milion de lei, estimează reprezentanții Colegiului Tehnic Rădăuți, bani care ar putea fi obținuți dacă primăria ar accesa fonduri europene.

Sursa: Digi24
Foto: www.cotidianul.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.