FB Promo
Scandal la inaugurarea cetatii Severinului
Vizite: 997
28 septembrie 2015
Scandal la inaugurarea cetatii Severinului
Scandal la inaugurarea cetatii Severinului
Share |

Nemulțumiți că nu și-au primit salariile de cinci luni, angajații Regiei pentru Activități Nuclare s-au gândit că redeschiderea fortăreței este momentul perfect pentru a fi auziți. Înarmați cu pancarte și vuvuzele, oamenii au forțart intrarea în cetate, dar s-au lovit de rezistența jandarmilor. Astfel, în timp ce în interiorul cetății mai mulți actori simulau o bătălie, afară, protestatarii se împingeau cu forțele de ordine. Cetatea a fost deschisă publicului după șase ani, timp în care a fost renovată, relateaza Digi24.

Cetatea Severinului a fost de două ori sub asediu în ziua redeschiderii. Primii care au forțat intrarea în fortăreață au fost angajații de la Regia de Activități Nuclare din Severin, care au venit să boicoteze evenimentul de inaugurare, nemulțumiți că autoritățile locale nu sunt interesate de soarta lor. Regia se află în insolvență de doi ani, iar luna viitoare, 1.500 de oameni vor fi trimiși acasă, conform planului de restructurare, însă fără niciun ban.

În același timp, în cetate, actorii simulau bătălia pe care ostașii lui Mircea cel Bătrân și ai regelui Sigismund de Luxemburg au dus-o cu turcii.

Lucrările de reabilitare au pornit în 2009. Sunt făcute cu 12 milioane de euro, fonduri europene.

Cetatea Severinului a fost zidită de regatul maghiar în secolulul XI, iar în perioada domniei lui Mircea cel Bătrân a devenit un bastion de apărare împotriva expansiunii Imperiului Otoman.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.