FB Promo
S-A DESCHIS Autostrada Timisoara – Lugoj, incepand cu 23 decembrie 2015, ora 19:00 | VIDEO
Vizite: 3818
23 decembrie 2015
S-A DESCHIS Autostrada Timisoara – Lugoj, incepand cu 23 decembrie 2015, ora 19:00 | VIDEO
S-A DESCHIS Autostrada Timisoara – Lugoj, incepand cu 23 decembrie 2015, ora 19:00 | VIDEO
Share |

S-A DESCHIS Autostrada Timisoara – Lugoj!
Verde pentru soferi si pe ultimul lot al autostrazii Timisoara – Lugoj! Se deschide traficul pe toata lungimea soselei de mare viteza, odata cu finalizarea tronsonului Izvin – Sanovita, IN ACEASTA SEARA, de la ora 19.00, anunta CNADNR.

Aceasta dupa ce se anuntase ca soferii vor putea parcurge intregul drum incepand cu aceasta dimineata. Conducatorii auto insa s-au vazut nevoiti sa faca cale-ntoarsa cand au gasit indicatoarele de ‘interzis’ puse la urcarea pe autostrada, relateaza Opinia Timisoarei.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora  19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Tmișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625. Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși  și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013). Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme. De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție„, se arata in comunicatul CNADNR.

Inca dinainte de 1 decembrie constructorul lotului 2 al Autostrazii Timisoara-Lugoj a turnat ultimul strat de asfalt.

In 10 decembrie, ministrul Transporturilor Dan Costescu facea o vizita pe noul tronson de autostrada care, iata, se da in folosinta cu 7 luni mai devreme decat era prevazut in proiect.

La acel moment, mai erau de facut marcaje pe 30 de km, iar deschiderea traficului era legata de conditiile meteo care ar fi permis muncitorilor sa ispraveasca trasarea. Daca vremea era uscata, aveau nevoie de cel mult 10 zile ca sa incheie operatiunea.


„Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează participanții la trafic că astăzi (23.12.2015), începând cu ora 19:00, se va deschide traficul rutier pe tronsonul de Autostradă Timișoara-Lugoj, Lot II, km 54+000 – km 79+625.

Astfel, se asigură o continuitate pe autostradă de la Nădlac până la Traian Vuia, intersecție cu DN68A, pe o lungime de 142 km, fiind incluși și cei 10,5 km din Autostrada Lugoj – Deva, Lot I (nedeschiși traficului în anul 2013).

Datorită managementului riguros, dar și datorită obținerii tuturor avizelor și acordurilor necesare, traficul rutier a putut fi deschis circulației cu 7 luni mai devreme.

De asemenea vor fi deschise două parcări de scurtă durată, urmând ca în funcție de condițiile meteo din următoarele săptămâni să fie deschise și două spații de servicii care, în prezent se află într-un stadiu avansat de execuție.

Contractul Proiectare și execuție autostrada Timișoara – Lugoj, Lot 2: km 54+000 – km 79+625 a fost semnat în data de 04.12.2013, Ordinul de Începere al lucrărilor fiind emis în data de 10.01.2014. Conform clauzelor contractuale, termenul de finalizare prevăzut era luna iulie 2016.

Antreprenorul lucrării este Asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana Per Condotte D’acqua SpA.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul de Coeziune în procent de 85% și de Guvernul României în proporție de 15%, valoarea contractului fiind de 423.356.307,32 lei fără TVA.

În vederea desfășurării în siguranță a circulației rugăm utilizatorii să respecte semnalizarea rutieră și indicațiile agenților de poliție”, se precizează în comunicatul CNADNR.

Sursa: Opinia Timisoarei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.