FB Promo
Rusia reactioneaza dur | Dupa intalnirea Iohannis-Trump, la Kremlin se pregateste „un set de masuri”
Vizite: 2006
22 august 2019
Vladimir Putin și Serghei Șoigu (dreapta)
Vladimir Putin și Serghei Șoigu (dreapta)
Foto: Vladimir Putin și Serghei Șoigu (dreapta)
Share |

Situația în direcția strategică vestică continuă să se deterioreze mai ales din cauza întăririi prezenței NATO, în special în Polonia și România, fapt care determină Moscova să implementeze un set de contramăsuri, a declarat miercuri ministrul apărării rus Serghei Șoigu, citat de portalul Gazeta.ru, relatează Digi 24.

"Situația se caracterizează printr-o întărire a prezenței militare a NATO în Europa de Est, prin desfășurarea sistemului de apărare antirachetă american în Polonia și România, prin extinderea cooperării militare a Alianței cu Finlanda și Suedia", a declarat Șoigu în deschiderea reuniunii Colegiului Ministerului Apărării de la Moscova, potrivit RIA Novosti.

În acest context, Gazeta. ru notează că, din 2016, pe teritoriul României funcționează o bază militară americană, unde a fost instalat sistemul Aegis Ashore cu lansatoare Mk-41 și rachete interceptoare SM-3. Pentagonul susține că acestea sunt concepute pentru a intercepta rachete balistice, dar Moscova a acuzat în mod repetat Washingtonul că prin intermediul MK-41 pot fi lansate rachete de croazieră Tomahawk, ceea ce ar încălca Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF). Washingtonul a negat întotdeauna aceasta, dar, la 2 august, tratatul a încetat să existe, întrucât atât SUA cât și Rusia s-au retras din pact, conform publicației menționate.

La ora actuală, SUA și România ar intenționa să-și consolideze "pozițiile defensive" pe flancul estic al NATO, în special în Marea Neagră, așa cum se menționează într-o declarație comună a președinților celor două state, Donald Trump și Klaus Iohannis, în urma întâlnirii lor la Washington marți, comentează Gazeta.ru.

Polonia are, de asemenea, scopul de a consolida flancul estic al NATO. La 17 iulie, la postul Polskie Radio, ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak a declarat: "Este important să consolidăm flancul estic al NATO și, prin urmare, flancul estic al țării noastre, pentru a descuraja un posibil agresor".

Pentru a neutraliza eventualele amenințări apărute, partea rusă "realizează un set de măsuri" de contracarare, a afirmat Serghei Șoigu la reuniunea Colegiului consacrat examinării stadiului de implementare a planurilor pe 2019-2025 în districtele militare Vest și Est în cadrul aplicării decretelor din mai ale președintelui Vladimir Putin și a instrucțiunilor sale în urma reuniunilor cu comandanții armatei ruse la Soci.

Districtul militar Vest va primi peste 1.300 de echipamente noi de tehnică militară

Având în vedere circumstanțele date, partea rusă va desfășura 20 de măsuri organizatorice pentru perfecționarea pregătirii personalului militar. Conform RIA Novosti, este vorba de 20 de exerciții la care vor lua parte forțele de apărare aeriană, cele logistice, precum și unitățile de coastă în Districtul militar Vest.

De asemenea, până la sfârșitul anului, Districtul militar Vest va primi peste 1.300 de echipamente noi de tehnică militară. Trupele staționate în acest district vor fi completate cu militari pe bază de contract. Peste 9.000 de persoane au fost deja selectate în acest an, a anunțat ministrul rus al apărării.

În afară de aplicațiile cu Belarus, Rusia pregătește trei exerciții în cadrul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OSTC) în acest an: "Interacțiune", "Eșalon" și "Căutare", a anunțat Serghei Șoigu. Pe lângă Federația Rusă, vor participa contingente militare din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan.

Sursa: Digi 24
Foto: kremlin.ru
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.