FB Promo
Romania, condamnata la CEDO pentru moartea unui om impuscat in casa in timpul Revolutiei
Vizite: 876
22 aprilie 2015
Romania, condamnata la CEDO pentru moartea unui om impuscat in casa in timpul Revolutiei
Romania, condamnata la CEDO pentru moartea unui om impuscat in casa in timpul Revolutiei
Share |

România a fost condamnată din nou, marți, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), pentru lipsa unei investigații efective în dosarul Revoluției. Astfel, va trebui să plătească 15.000 de euro văduvei unui bărbat omorât în casă, de un glonț care a trecut prin fereastră, anunță Mediafax, relateaza Digi24.

Cătălina Filip s-a plâns la CEDO în 2009 de felul în care a fost anchetată moartea soțului ei, care a survenit pe 25 decembrie 1989, în București. Bărbatul a fost împușcat atunci, la el în casă, stând în fața ferestrei.

Ancheta a fost deschisă în 1990 de Parchetul Militar București, dosarul fiind conexat în 2007 cu o altă cauză privind actele de violență comise în București în decembrie 1989. Investigația nu era însă finalizată nici în 2009, când femeia s-a adresat CEDO.

Curtea de la Strasbourg a decis ca statul român să îi plătească reclamantei suma de 15.000 de euro, pentru lipsa unei investigații efective în ceea ce privește moartea soțului ei, fiind încălcat articolul 2 (dreptul la viață) din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.