FB Promo
Retea de traficanti de imigranti, anihilata in Romania
Vizite: 1156
23 aprilie 2015
Retea de traficanti de imigranti, anihilata in Romania
Retea de traficanti de imigranti, anihilata in Romania
Share |

O rețea de trafic de imigranți care folosea ca rută România a fost anihilată. După trei luni de monitorizare, procurorii și polițiștii au ridicat nouă persoane, pe care le suspectează că formau partea română a rețelei. Oamenii legii spun că profitul traficanților se apropie de un milion de euro, relateaza Digi24.

Rețeaua era coordonată din Turcia, țara în care se află aproape două milioane de refugiați sirieni și irakieni.

„Este una dintre cele mai mari rețele de acest gen identificate până acum, cu un profit fabulos. În trei luni, această rețea a adunat peste 750.000 de euro”, spune Georgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT.

Din ianuarie și până acum, traficanții au intrat în țară cu 11 transporturi de imigranți. În total, 150 de persone. Drumul din Turcia până în România, care traversa Bulgaria, putea să dureze și o săptămână.

„Din Bulgaria în România, grupurile de migranți intrau disimulate în mijloacele de transport rutier de persoane sau marfă, în locașuri special amenajate sau dismulați în compartimentul de marfă printre produse care erau folosite ca un paravan”, spune un ofițer de la crimă organizată.

Refugiații nu doreau să rămână în România. Țări ca Austria, Germania, Franța, Italia sau Norvegia erau destinația lor finală. Ofițerii de poliție care au lucrat la caz spun că liderii grupării făceau investiții minime în această afacere. Foloseau doar mașini vechi și uzate, pentru ca pierderile să fie minime în cazul în care acestea erau descoperite de autorități.

Nouă suspecți au fost duși la audieri, iar procurorii vor cere judecătorilor arestarea lor preventivă. Problema imigrației va fi discutată într-o ședință de urgență a Consiliului European, convocată în urma tragediei din Marea Mediterană.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.