FB Promo
Repararea autostrazii Sibiu-Orastie costa aproape 3 milioane de euro
Vizite: 1032
16 iunie 2016
Repararea autostrazii Sibiu-Orastie costa aproape 3 milioane de euro
Repararea autostrazii Sibiu-Orastie costa aproape 3 milioane de euro
Share |

Aproape 3 milioane de euro costă reconstrucția celor peste 200 de metri demolați din autostrada Sibiu-Orăștie. În acești bani intră doar cumpărarea de materiale și închirierea a 35 de utilaje. Angajații de la Drumuri au trei luni să reconstruiască autostrada și să reparare fisurile apărute și în alte zone, pentru ca șoferii să poată circula din septembrie din nou pe cei 22 de kilometri dintre Cunța și Săliște, relateaza Digi24.

De două luni muncitorii de la Drumuri s-au apucat să repare cei 22 de kilometri din autostrada Orăștie-Sibiu, închiși încă din septembrie anul trecut. Greul îl reprezintă reconstruirea celor 225 de metri demolați, după ce s-a descoperit apă la 8 metri sub asfalt. Deocamdată, lucrările nu sunt foarte avansate.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, declara în 7 iunie: „S-a trecut de faza de decapare și se ajunge la stratul de bază. Sunt în fază de umplere a tranșeelor drenante. Urmează să se pună corpul autostrăzii și după straturile asfaltice”.

Până acum, repararea autostrăzii a înghițit peste 3,7 milioane de lei. Din acești bani s-au cumpărat materiale de construcție și s-au închiriat 13 utilaje. Se plătește pentru ele între 100 și 210 lei pe oră. Șefii de la Drumuri estimează că vor mai avea nevoie de încă 22 de utilaje și că vor mai cheltui încă 8 milioane de lei pe materiale de construcții, inclusiv asfalt. În total, în craterul din mijlocul autostrăzii se vor îngropa peste 13,3 milioane de lei, adică nu mai puțin de 2,9 milioane de euro. Cam cât costă realizarea de la zero a unui kilometru de drum expres.

Lucrările ar trebui să se încheie la începutul toamnei, când autostrada ar trebui redeschisă șoferilor.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor, declara în 7 iunie: „Colegii sunt încă în grafic și ne menținem termenul de septembrie. În septembrie sigur circulăm acolo”.

Bani cheltuiți cu reparațiile vor fi recuperați de la firma care a construit autostrada, Impregilo Salini.

Sursa: Digi24
Foto: www.romaniajournal.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.