FB Promo
Reabilitarea colegiului "C. D. Loga" din Timișoara, sac fara fund
Vizite: 1157
18 martie 2016
Reabilitarea colegiului
Reabilitarea colegiului "C. D. Loga" din Timișoara, sac fara fund
Share |

Reabilitarea unuia dintre cele mai mari licee din Timișoara pare muncă în zadar pe bani foarte mulți. Anul trecut, municipalitatea a pierdut peste 2 milioane de lei de la Uniunea Europeană pentru că nu a terminat la timp lucrările. Iar anul acesta e nevoită să mai aloce peste 400.000 de lei pentru că nu s-a gândit nimeni că geamurile trebuie schimbate sau că scările vechi de zeci de ani trebuie înlocuite, relateaza Digi24.

Liceul Loga din Timișoara arată ca un imens șantier. Clasele sunt pline cu moloz, iar în locul elevilor - sunt muncitori. Lucrările de reabilitare au început în 2014 și ar fi trebuit să se încheie la sfârșitul anului trecut. Ceea ce nu s-a întâmplat, din cauza nenumăratelor greșeli din proiect! Anul trecut s-a descoperit că specialiștii au prevăzut reabilitarea a doar două etaje, deși clădirea are patru. Și nu sunt singurele probleme.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei: „O mulțime de lucrări care nu au fost prinse de proiectant, nu au fost anticipate, s-a descoperit nevoia lor din mers, unele sunt erori de proiectare, scăpări crase ale proiectanților”.

Deși în proiect nu a fost inclusă reabilitarea scărilor vechi de aproape un secol, a fost prevăzută construcția a două lifturi.

Ghizela Fuioagă, directorul Colegiului Național „C.D. Loga” Timișoara: „Au fost montate inițial câteva uși foarte mici, xeroxul mare pe care îl avem actualmente nu ar fi încăput în secretariat. Tot geamurile vechi au fost montate”.

Firma care a făcut proiectul de reabilitare nu e de găsit ca să-și explice deciziile. Cei peste 1.000 de elevi, care au fost mutați să învețe în altă clădire acum mai bine de un an, s-au săturat de scuze.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.