FB Promo
Prima barza a aterizat din Africa, in cuibul din Cărpiniș
Vizite: 3346
24 martie 2020
Barza de la Cărpiniș
Barza de la Cărpiniș
Foto: Barza de la Cărpiniș
Share |
În plină pandemie de coronavirus, natura își urmează cursul și pare că respiră mai mult decât niciodată în ultimii zeci de ani. În România, sosirea primăverii culminează cu întoarcerea primelor păsări care au stat departe de frigul iernii. În localitatea Cărpiniș din județul Timiș a fost înregistrată sosirea primei berze, într-un cuib special amenajat, relateaza Tion.ro

Deși a fost prinsă puțin pe picior greșit de câteva zile friguroase, prima barză s-a întors în Cărpiniș, din îndepărtata Africa, unul dintre locurile de iernat ale impunătoarelor păsări. Cei de la Berzele Ela & Cris – Wildlife Romania au prins „pe viu” sosirea primei berze la Cărpiniș și au realizat un montaj de câteva minute, care surprinde zburătoarea în timp ce-și aranjează cuibul.

În doar câteva zeci de minute, înregistrarea cu barza reîntoarsă la Cărpiniș a înregistrat sute de aprecieri și distribuiri. În 2020, prima vizită a unei berze în cuibul special amenajat din Cărpiniș a fost înregistrată în data de 21 martie.

Arealul și rutele de migrare ale berzelor. Zona verde reprezintă locurile de cuibărit, iar cea albastră aria de iernatArealul și rutele de migrare ale berzelor. Zona verde reprezintă locurile de cuibărit, iar cea albastră aria de iernat

Berzele albe zboară spre sud din zonele lor de reproducere din Europa, în august și septembrie, spre Africa. Zburătoarele petrec iarna în savanele din Kenya și Uganda, până chiar și în Africa de Sud. Primăvara, păsările se întorc spre nord și ajung în Europa, din nou, la sfârșitul lunii martie și în aprilie. Călătoria medie durează în jur de 49 de zile.

Sursa: Tion
Foto: Wildlife Romania
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.