FB Promo
Pretul platit de medicul care a vindecat zeci de bolnavi de coronavirus!
Vizite: 1246
30 martie 2020
dr.Virgil Musta, șeful secșiei de Boli Infecțioase
dr.Virgil Musta, șeful secșiei de Boli Infecțioase
Foto: dr.Virgil Musta, șeful secșiei de Boli Infecțioase
Share |

Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, este poate cel mai cunoscut om al momentului, după ce a vindecat cei mai mulți bolnavi de coronavirus din România, relateaza sursadevest.ro

Are o experiență de aproape patru decenii în tratarea bolilor infecțioase și a trecut prin toate etapele unei cariere de succes, de la medic stagiar la medic specialist, iar acum este medic primar la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Nimic nu l-a pregătit însă, pentru această pandemie de coronavirus. Pentru această luptă nedreaptă cu un inamic nevăzut și atât de periculos.

CITEȘTE ȘI: Primărie închisă de teama coronavirusului! Angajații refuză să mai meargă la lucru, după ce o colegă s-a îmbolnăvit

Cu mult drag pentru ceea ce face, cu mult curaj și profesionalism, dar mai ales cu iubire față de semenii aflați în suferință, doctorul Musta a reușit să transforme Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, în locul miraculos, în care pacienții cu coronavirus se vindecă.

“Nu este ușor, ne este și nouă frică. Suntem și noi oameni, dar în astfel de situații, frica nu își are locul. Iar activitatea este una complexă și dificilă, pentru că presupune o organizare foarte, foarte bună. Noi în spital am schimbat circuitele, am schimbat modul de lucru, am schimbat idei. Consider că prioritatea 1 în această bătălie este protejarea cadrelor medicale. Dacă ele se îmbolnăvesc, nu mai are cine să trateze pacienții. Există un risc asumat, de 5%, indiferent de cât de bine ești pregătit, există riscul de a face această boală”, spune dr. Virgil Musta.

Refuză însă, să intre în panică, pentru că nu vrea ca tocmai el, cel în care bolnavii își pun toate speranțele, să se lase doborât.

Și chiar dacă știe foarte bine cât de periculos este acest virus, nu vrea să ducă acasă, toate temerile lui. Își protejează cât poate de bine, soția și fiica în vârstă de numai 9 anișori.

Recunoaște totuși că acest virus blestemat a schimbat viața tuturor. Chiar și pe a lui, care credea că le-a văzut pe toate.

A văzut minuni, cu oameni care și-au revenit când nimeni nu le mai dădea nicio șansă, dar a văzut și cele mai negre drame. Oameni, care au căzut secerați, fără ca nimeni și nimic să prevestească ceva. Mărturisește însă, că ce vede acum, întrece orice limită.

„Am văzut această tendință de egoism la unele persoane care spun: ce dacă îmbolnăvesc? Eu fac o formă ușoară… ce-mi pasă mie de cei de 80 de ani care mor?! Nu putem gândi așa, dar din păcate sunt oameni care gândesc așa”, spune cu mâhnire, dr. Virgil Musta

Încearcă să nu se lase compleșit de tristețe, atunci când întâlnește astfel de oameni.

Merge mai departe și face ce știe mai bine: vindecă pacienți care au boli contagioase, iar mai nou, se ocupă doar de cei cu cororavirus.

CITEȘTE ȘI: Cea mai tânără pacientă ucisă de COVID - 19! Era internată la terapie intensivă de câteva zile

A vindecat mai mult de jumătate dintre cei pe care i-a îngrijit, ceea ce plasează Timișul pe primul loc din țară, la cazuri vindecate. Pentru asta însă, plătește un preț: a renunțat la cea mai mare bucurie a lui: aceea de a-și strânge fetița în brațe, după o zi istovitoare.

“De fiecare dată când veneam acasă, fugea și îmi sărea în brațe. Era bucuria mea. Este cel mai frumos lucru pe lume, când copilul îți zâmbește și îți sare în brațe de bucurie că te vede. Acum i-am spus că îmi pare rău, dar acest gest îl putem face doar după ce eu îmi fac programul de spălat pe mâini și dezechipat. După aceea ne putem lua în brațe și pupa”, povestește doctorul Virgil Musta.

Sursa: sursadevest.ro
Foto: SdV sursadevest.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.