FB Promo
Pregatiri amanuntite in taberele pentru refugiati din Timis
Vizite: 997
24 septembrie 2015
Pregatiri amanuntite in taberele pentru refugiati din Timis
Pregatiri amanuntite in taberele pentru refugiati din Timis
Share |

Se fac pregătiri tot mai intense la Moravița și în Lunga, în județul Timiș, acolo unde au fost ridicate tabere ce ar putea găzdui refugiați. Deși oficial autoritățile spun că este vorba despre un exercițiu, pregătirile sunt făcute în cel mai mic detaliu. Azi, la Moravița au fost aduse generatoare electrice, coșuri de gunoi și în zonă au apărut chiar și primii voluntari, relateaza Digi24.

„Ceea ce se întâmplă la Moravița pare să fie mai mult decât un exercițiu. Deși autoritățile spun că în continuare este vorba despre o simulare, tabăra a fost împrejmuită cu garduri, de dimineață a fost instalat curentul electric, iar în zonă s-au pus inclusiv coșuri de gunoi lângă aceste corturi. A fost trimisă inclusiv o mașină specială de la Ministerul de Interne, una care are inclusiv stație meteo și camere de supraveghere”, relatează Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

Crucea Roșie a fost solicitată pentru a contribui la pregătiri.

În urma apelului secretariatului MAI de la București, au fost relocate către cele două tabere 87 corturi, de diferite dimensiuni, o mie de pachete, 960 de pachete ingienice, 246 paturi”, a spus Lucian Trif, de la Cucea Roșie Timiș.

„În corturi sunt paturi, este curent electric în fiecare cort. Este amenajată o sală cu mese, locuri de minimă igienă, grupuri sanitare. De asemenea, sunt puncte sanitare prevăzute cu medici pentru intervenție, corturi pentru mama cu copilul, un fel de grădiniță improvizată, cort pentru activități religioase. Cei care trec pe aici sunt pentru 24 de ore, poate 48 de ore și vor trece spre alte centre”, a spus Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

Capacitatea celor două tabere este de aproximativ 1.000 de persoane.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.