FB Promo
Peste 90 la suta dintre romani cred in Dumnezeu. Peste 80 la suta considera ca e gresit sa fii gay | Centrul de statistică Pew Research Center din SUA
Vizite: 1597
14 mai 2017
Peste 90 la suta dintre romani cred in Dumnezeu. Peste 80 la suta considera ca e gresit sa fii gay | Centrul de statistică Pew Research Center din SUA
Peste 90 la suta dintre romani cred in Dumnezeu. Peste 80 la suta considera ca e gresit sa fii gay | Centrul de statistică Pew Research Center din SUA
Share |

Centrul de statistică Pew Research Center din SUA a realizat un sondaj cu privire la convingerile religioase și apartenența națională în statele din Europa Centrală și de Est. Conform cifrelor, românii sunt printre cei mai credincioși, dar în același timp și printre cei mai puțin toleranți oameni din zona studiată, relateaza tion.ro.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 iulie – 18 octombrie 2015. La întrebări au răspuns 1.361 de adulți români. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 4,5%.

Conform datelor strânse în urma sondajului, 95% dintre români au spus că ei cred în Dumnezeu. În același timp, 53% dintre români consideră că instituția Bisericii se ocupă prea mult cu obținerea de bani și putere, dar cu toate acestea 21% dintre ei au declarat că merg săptămânal la biserică (cel mai mare procent dintre toate grupurile de religie ortodoxă studiate).

Religia influențează în mare parte modul în care românii își formează imaginea unui comportament social adecvat. Astfel, 82% dintre români sunt împotriva comportamentului homosexual, pe care îl consideră greșit din punct de vedere moral. 77% sunt împotriva căsătoriilor între persoane de același sex. 82% dintre romani sunt împotriva folosirii drogurilor, iar 60% nu sunt de acord cu avortul. Aproape jumătate dintre cei care au răspuns la sondaj (41%) sunt, cel puțin la nivel declarativ, împotriva sexului înainte de căsătorie, iar aproape o treime (29%) sunt împotriva divorțului.

Aceste statistici îi plasează pe români printre cele mai credincioase popoare din Europa Centrală și de Est, dar în același timp, românii se pot „mândri” și cu faptul că sunt cei mai puțin toleranți oameni din zonă.

 

Sursa: Tion
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.