FB Promo
Peste 150 de cetateni moldoveni au protestat la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti "Vrem sa votam!" | Proteste si la Timisoasa, Iasi si Galati
Vizite: 979
15 noiembrie 2016
Peste 150 de cetateni moldoveni au protestat la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti
Peste 150 de cetateni moldoveni au protestat la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti "Vrem sa votam!" | Proteste si la Timisoasa, Iasi si Galati
Share |

Peste 150 de cetateni moldoveni au protestat, luni seara, in fata sediului Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti, fata de modul in care au fost organizate alegerile si pentru ca sute de oameni nu au putut sa isi exercite dreptul de vot la sectiile din mai multe ambasade, inclusiv in Romania, anunta Mediafax. Oamenii au scandat "Vrem sa votam!", in conditiile in care circa 70 de persoane nu au mai putut sa isi exercite dreptul constitutional la vot in sectiile din Bucuresti. Proteste ale tinerilor moldoveni au avut loc luni seara si la Iasi, Galati si Timisoara, relateaza HotNews.

Oamenii au scandat "Vrem sa votam!", in conditiile in care circa 70 de persoane nu au mai putut sa isi exercite dreptul constitutional la vot in sectiile din Bucuresti. Buletinele de vot s-au terminat la Ambasada Republicii Moldova la Bucuresti duminica in jurul orei 19.00, cetatenii moldoveni stransi la coada fiind indrumati la sectia organizata in cadrul Consulatului Republicii Moldova la Bucuresti. Doar ca si aici, buletinele s-au epuizat inainte ca toti oamenii aflati la rand sa voteze.

Luni seara, ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, a iesit sa discute cu protestatarii. "Eu am comentat situatia de ieri. Am spus ca ambasada a solicitat suplimentarea buletinelor de vot, lucru care nu a fost posibil pentru ca legislatia permite doar 3.000 de buletine pe sectie", a declarat ambasadorul.

Circa 80 de studenti basarabeni au protestat, luni seara, in Piata Operei si in fata Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timisoara, exprimandu-si nemultumirea pentru modul in care au decurs alegerile prezidentiale din tara vecina, potrivit Agerpres.

''Suntem nemultumiti de felul in care au decurs alegerile in Republica Moldova, de numarul insuficient de buletine de vot pe care le-am primit pentru Diaspora si mii de oameni care au strabatut sute de kilometru pana la sectia de votare nu au putut vota. Al doilea motiv de nemultumire au fost fraudele care s-au facut; avem si dovezi de fraude, cand au inversat numarul de votanti, in procesul verbal apare un numar, iar pe site apare alt numar'', a declarat Radu Pascaru, fost presedinte al Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara si actual membru onorific al organizatiei.

El a precizat ca la Timisoara s-a putut vota si ca a fost chiar un record fata de anii precedenti, adunand in acest an 1.064 de votanti, iar buletinele de vot au fost suficiente.

Zeci de tineri basarabeni au participat, luni dupa-amiaza, la un flash-mob in Piata Unirii din Iasi, in semn de protest fata de modul in care s-au desfasurat alegerile din Republica Moldova, ei cerand reluarea scrutinului, potrivit News.ro. Tinerii s-au adunat in cursul dupa-amiezii in Piata Unirii din Iasi, langa statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, cu steaguri ale Republicii Moldova.

Participantii au scandat, printre altele, "Refuz, rezist, sunt anti-comunist", "Rusine, rusine sa va fie", "Basarabia e Romania" si "Nu Dodon".

Tinerii au desfasurat si o panza neagra de cativa metri patrati, spunand ca au adus-o "in semn de doliu fata de ceea ce se intampla in Republica Moldova".

Sursa: HotNews
Foto: B1.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.