FB Promo
Papa Francisc, mesaj de unitate, alaturi de Patriarhul Daniel: Dragi frati, sa mergem impreuna, spre lauda Preasfintei Treimi
Vizite: 749
31 mai 2019
Papa Francisc, mesaj de unitate, alaturi de Patriarhul Daniel: Dragi frati, sa mergem impreuna, spre lauda Preasfintei Treimi
Papa Francisc, mesaj de unitate, alaturi de Patriarhul Daniel: Dragi frati, sa mergem impreuna, spre lauda Preasfintei Treimi
Share |

Papa Francisc a invocat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu Patriarhul Daniel, „strigătul spontan de „Unitate, unitate!” care s-a ridicat aici, la București” în timpul vizitei lui Ioan Paul al II-lea, în urmă cu 20 de ani, și care a reprezentat „o profeție care a inaugurat un timp nou: timpul de a merge împreună pentru a redescoperi și trezi fraternitatea care deja ne unește”, relatează HotNews

„Cum să nu ne amintim strigătul spontan de „Unitate, unitate!” care s-a ridicat aici, la București, în zilele acelea? A fost un anunț de speranță izvorât din Poporul lui Dumnezeu, o profeție care a inaugurat un timp nou: timpul de a merge împreună pentru a redescoperi și trezi fraternitatea care deja ne unește”, a spus Francisc, potrivit discursului publicat de basilica.ro.

Papa Francisc a reamintit că legăturile de credință care unesc catolicii și ortodocșii „își trag originea de la Apostoli, martorii Celui Înviat, în special de la legătura care îl unea pe Petru de Andrei, care, conform tradiției, a adus credința în aceste meleaguri”. ”Au fost chiar frați de sânge (cf. Mc 1,16) și, într-un mod special, prin vărsarea sângelui pentru Domnul”, a spus Papa.

„Ei ne amintesc că există o fraternitate de sânge care ne precedă și care, ca un curent tăcut și dătător de viață, n-a încetat niciodată, de-a lungul secolelor, să ude și să susțină drumul nostru”, a subliniat el.

Totodată, Papa Francisc a invocat colaborarea foarte bună dintre comunitățile ortodoxe românești și multe dieceze catolice din Europa Occidentală. „În multe cazuri s-a dezvoltat un raport de încredere și prietenie reciprocă, întreținută de gesturi concrete de ospitalitate, susținere și solidaritate. Prin această frecventare reciprocă, mulți catolici și ortodocși români au descoperit că nu sunt străini, ci frați și prieteni”, a precizat Francisc.

„Să mergem împreună spre noi Rusalii. Traseul care ne așteaptă duce de la Paște la Rusalii: de la zorile pascale ale unității, răsărite aici, acum douăzeci de ani, am pornit la drum spre noi Rusalii.
(...)

Dragi frați, să mergem împreună, spre lauda Preasfintei Treimi și spre beneficiul reciproc, pentru a-i ajuta pe frații noștri să-l vadă pe Iisus”, a mai spus el.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.