FB Promo
Ovidiu Tender incarcerat in Penitenciarul Timisoara - 12 ani si sapte luni de inchisoare | Marian Iancu - 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom
Vizite: 1391
9 iunie 2015
Ovidiu Tender incarcerat in Penitenciarul Timisoara - 12 ani si sapte luni de inchisoare | Marian Iancu - 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom
Ovidiu Tender incarcerat in Penitenciarul Timisoara - 12 ani si sapte luni de inchisoare | Marian Iancu - 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom
Share |

Condamnat definitiv la aproape 13 ani de inchisoare in dosarul Carom, omul de afaceri Ovidiu Tender a fost dus direct la penitenciarul Timisoara.  In jurul orei 18.30, Ovidiu Tender a parasit vila sa din comuna Dumbravita, aflata in vecinatatea Timisoarei. Insotit de politistii de laServiciul Investigatii Criminale, din cadrul IPJ Timis, care au pus in executare mandatul emis pe numele omului de afaceri. Ovidiu Tender a primit la orele pranzului sentinta definitiva in dosarul Carom. Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 12 ani si 7 luni de inchisoare pentru inselaciune si spalare de bani. In acelasi dosar a fost condamnat si Marian Iancu, la 13 ani si 8 luni de puscarie.


Ovidiu Tender a fost condamnat, luni, la 12 ani si sapte luni de inchisoare, iar Marian Iancu a primit o pedeapsa de 14 ani de inchisoare, in dosarul Carom, in care sunt acuzati de inselaciune si spalare de bani, decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) fiind definitiva, potrivit agentiei Mediafax.

Instanta a mai decis condamnarea lui Toader Gaurean la noua ani si zece luni de inchisoare cu executare.

Cei doi, alaturi de ceilalti inculpati, trebuie sa achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la inceputul anilor 2000 companiei RAFO-CAROM, potrivit deciziei judecatorilor.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti vine cu doar o zi inainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate in acest dosar.


In prima instanta, Ovidiu Tender fusese condamnat de instanta de fond la 11 ani si patru luni inchisoare, iar Marian Iancu la 13 ani si opt luni de detentie.

La ultimul termen al procesului, desfasurat joia trecuta, procurorul de sedinta a cerut aplicarea unei pedepse mai mari pentru Ovidiu Tender si impunerea unei masuri speciale de confiscare a averii acestuia pentru recuperarea prejudiciului din dosar.

In aceeasi cauza, au fost condamnati Toader Gaureanu si Marin Badea la cate 6 ani si 8 luni inchisoare, Cicilia Dumitrescu, la 5 ani si 8 luni inchisoare, Bogdan Salajan, la 5 ani inchisoare, Kadri Mazhar Basaran, la 6 ani inchisoare. Decizia a fost atacata cu apel.

In dosar, Ovidiu Tender a fost trimis in judecata pentru inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei, in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, spalare de bani si spalare de bani in forma continuata.

La randul sau, Marian Iancu este acuzat de complicitate la inselaciune, instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanei in forma calificata si continuata, constituirea si apartenenta la un grup de criminalitate organizata si spalare de bani in forma continuata.

Procurorii sustin ca acestia au constituit un grup de criminalitate organizata in vederea obtinerii de fonduri financiare frauduloase, a caror sursa urma a fi disimulata prin incheierea unor contracte comerciale nelegale.

Infractiunile comise de intregul grup au vizat, pe de o parte, incheierea nelegala a unor contracte de cesiune creanta si de garantie reala mobiliara in raport cu SC CAROM SA Onesti iar, pe de alta parte, relatiile comerciale nelegale derulate de SC VGB Impex SRL Bucuresti, in raport cu SC RAFO SA Onesti.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu si Marin Badea, in calitate de asociati, administratori de fapt si, respectiv, de drept si directori sau angajati ai SC Tender SA Timisoara, SC VGB OIL SRL Bucuresti, SC VGB Impex SRL Bucuresti si SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfasura o intensa activitate infractionala in urma careia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi.

Dosarul RAFO-Carom este unul dintre cele mai lungi procese din istoria justitiei din Romania, fiind trimis la instanta in august 2006.

Rechizitoriul a fost intocmit de Alina Bica, pe atunci procuror sef birou la DIICOT.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.