FB Promo
Ministrul Muncii: 20% din ajutoarele sociale, acordate fraudulos
Vizite: 1099
7 noiembrie 2016
Ministrul Muncii: 20% din ajutoarele sociale, acordate fraudulos
Ministrul Muncii: 20% din ajutoarele sociale, acordate fraudulos
Share |

O verificare făcută în 2015 în sistemul ajutoarelor sociale a scos la iveală fraude de proporții, a declarat ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. În unele cazuri, 20% din aceste beneficii au fost acordate fraudulos, a susținut ministrul, care a adăugat că a cerut ca aceste verificări să fie făcute din nou, iar cifrele au reconfirmat această situație. Dragoș Pîslaru a anunțat că, în cel mult două săptămâni, va fi publicat proiectul care va reforma „din temelii” sistemul, relateaza Digi24.

„În anul 2015 Banca Mondială, pe un contract de împrumut pe care îl are cu Guvernul României a lucrat împreună cu ANPIS (Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială) pentru a reduce fraudele din sistemul de șomaj, de beneficii sociale. Ce au scos în evidență făcând un inventar la două mii și ceva de primării. Într-un caz aveam cam 20% fraude în zona de investigație, într-un alt caz aveam undeva pe la 11% ceea ce reprezintă niște sume exorbitante. Eu, când am auzit, în urmă cu câteva luni de aceste evidențe am întrebat: «de ce nu s-a reacționat?» și răspunsul a fost: «mai bine se țin sub preș că sunt lucruri care deranjează» și doi, care este un lucru foarte important, este esențial, am comandat o nouă anchetă ca să văd și cu instrumentele pe care le am eu cât de grav stăm. Și am făcut ancheta mai ales pe persoanele cu dizabilități. Și rezultatele mi-au reconfirmat și acele rezultate din 2015”, a spus Dragoș Pîslaru.

Sursa: Digi24
Foto: Ziua de Constanta
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.