FB Promo
Liviu Dragnea, planuri pentru viitor | Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb sa fie comisar european
Vizite: 607
25 mai 2019
Liviu Dragnea, planuri pentru viitor | Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb sa fie comisar european
Liviu Dragnea, planuri pentru viitor | Liderul PSD vrea ca Rovana Plumb sa fie comisar european
Share |

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că și-ar dori foarte mult ca Rovana Plumb, care deschide lista candidaților partidului la alegerile europarlamentare, să fie comisar european din partea României, relatează Mediafax

„Mă refer la știți cum e acolo comisar european pe fonduri europene, pe agricultură am avut până acum, pe domnul Cioloș. Eu vă spun ceva. Eu mi-aș dori foarte mult ca Rovana Plumb să fie comisar european din partea României. Este un om, mi-aș dori eu, mi-aș dori lucrul acesta pentru că am avea pentru prima dată, un comisar european din partea României care nu va uita România. Nu poți să mergi să lucrezi doar pentru țara din care provii, dar nici să lucrezi doar pentru alții, așa cum s-a întâmplat pentru că Cioloș nu a ținut cont de interesele României. Și când a fost ministru al Agriculturii a făcut și când a fost prim ministru a făcut orice ca subvențiile în agricultură să nu ajungă la fermieri” a afirmat Liviu Dragnea, vineri la România TV, întrebat cine va fi comisar european din lista candidaților PSD la alegerile pentru PE.

Liderul PSD a adăugat că Rovana Plumb este o persoană foarte bine pregătită și va avea un rol foarte important în domeniul fondurilor europene care vor fi alocate pentru România, la nivelul UE.

„Sunt oameni care vor performa acolo. Rovana Plumb e prima pe listă. O doamnă cunoscută de foarte mulți oameni. A fost în mai multe ministere. În toate ministerele pe care le-a condus a performat. E un om foarte bine pregătit. Ultima specializare este cea pe fonduri europene. Rovana va avea un rol extrem de important, pentru fondurile europene care vor fi alocate României vor fi vitale pentru dezvoltarea acestei țări. Este un om care știe ce înseamnă fonduri europene și nu va face niciodată greșeli de genul pe care le face aproape în fiecare zi și cu fiecare ieșire o doamnă care a fost la noi și care a fost comisar european (Corina Crețu – n.r.)”, a conchis Dragnea.

La rândul ei, Rovana Plumb, prezentă în platoul România TV, a afirmat că este foarte onorată de propunerea făcută de președintele social-democrat. Ea a adăugat că lucrează cu instituțiile europene din 2012 și cunoaște bine procedurile europene.

„Sunt emoționată, în această seară. Sunt onorată de propunerea pe care a făcut-o domnul președinte pentru nominalizarea mea pentru funcția de comisar european. Am fost cinci ani de zile în Parlamentul European, iar din 2012 lucrez cu instituțiile europene. Cunosc foarte bine instituțiile europene, procedurile europene. Lucrez cu instituțiile europene datorită responsabilității care mi-a fost încredințată de PSD”, a spus Plumb.

PSD are pe listă 43 de candidați la europarlamentare. Partidul deschide lista cu ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram și senatorul PSD Claudiu Manda. Alți social-democrați care completează lista candidaților sunt: Cristian Terheș, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană, Crina Fiorela Chilat, Bălănică Mariana, Răzvan Popa, Luminița Jivan, Păvelescu Alin.

Alegeril europarlamentare vor avea loc duminică, odată cum referendumul pe justiție.

 

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.