FB Promo
Legea antifumat se modifica: Fumatul va fi posibil in camere special amenajate si pe terase
Vizite: 939
31 martie 2016
Legea antifumat se modifica: Fumatul va fi posibil in camere special amenajate si pe terase
Legea antifumat se modifica: Fumatul va fi posibil in camere special amenajate si pe terase
Share |

Senatorii juriști au admis, miercuri, o serie de amendamente la legea antifumat, care elimină interdicția fumatului la terase, spațiul închis fiind redenumit ca spațiu cu pereți de jur împrejur, în plus, fumatul fiind permis în camere special amenajate pentru acest lucru, și în care se pot consuma și băuturi, informează News.ro, relateaza Digi24.

Senatorii vor să modifice Legea antifumat prin amendamente la proiectul de lege al Guvernului privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, care pune în acord legislația românească cu prevederile europene. 

Amendamentele au fost citite în Comisia juridică de către senatorul PNL Steliana Miron, una dintre inițiatorii acestor modificări la proiectul de lege. Alături de ea, textul a mai fost semnat de către deputații Daniel Fenechiu și Răzvan Tănase. 

Potrivit inițiatorilor amendamentelor, „fumatul va fi permis în camere special amenajate”, care să servească exclusiv fumatului și activităților asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare. 

Parlamentarii vor să modifice definiția spațiului public închis. Astfel, spațiul public închis este, potrivit amendamentului, „orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu excepția spațiilor cu detinație locativă”

Astfel, aceștia vor să se poată fuma și pe terase, eliminând interdicția de a se fuma în spații care au acoperiș și doi pereți, așa cum este prevăzut în legea adoptată recent de Parlament și care a intrat în vigoare în 17 martie.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.