FB Promo
Legea „Big Brother” primeste unda verde
Vizite: 3223
24 septembrie 2015
Legea „Big Brother” primeste unda verde
Legea „Big Brother” primeste unda verde
Share |

Legea "Big Brother" a trecut de Parlament și instituțiile statului, care vor putea să știe rapid ce fac românii pe internet sau pe telefon. Legea, contestată intens în trecut, a fost adoptată de Camera Deputaților și ar intra în vigoare în trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial, relateaza Digi24.

Legea depinde de președinte, care poate să o întoarcă sau să o promulge. Sunt slabe șanse să fie întoarsă, pentru că intrarea pe circuitul legislativ a fost decisă la o întâlnire la Cotroceni. O altă scăpare ar putea fi contestarea la Curtea Constituțională.

Prin această lege, operatorii de telefonie sau de servicii de internet vor trebui să pună la dispoziția instituțiilor statului care sunt abilitate datele despre convorbiri, trafic și chiar de localizare.

Dacă în unele cazuri se pot justifica aceste controale, alte prevederi sunt mai puțin plăcute pentru cetățeni. Furnizorii de servicii de comunicație sunt obligați să stocheze timp de șase luni anumite date ale abonaților pentru a fi trimise, la cerere, autorităților.

Cum majoritatea cetățenilor români au un telefon sau o conexiune la internet, atunci cam toată populația este privită de sus de „Big Brother”.

Legea a fost și este criticată pentru că încalcă drepturi ale omului, iar statul poate afla ce fac românii în viețile lor private.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.