FB Promo
La Suceava a fost inaugurat simbolic, primul si singurul metru de autostrada din Moldova, construit de antreprenorul Stefan Mandachi
Vizite: 2276
15 martie 2019
La Suceava a fost inaugurat simbolic, primul si singurul metru de autostrada din Moldova, construit de antreprenorul Stefan Mandachi
La Suceava a fost inaugurat simbolic, primul si singurul metru de autostrada din Moldova, construit de antreprenorul Stefan Mandachi
Share |

În prezența a peste o mie de persoane, la câțiva kilometri de Suceava a fost inaugurat astăzi, simbolic, primul și singurul metru de autostradă din Moldova, construit de antreprenorul Ștefan Mandachi. "Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România", li s-a adresat Mandachi oamenilor. "Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită", a strigat suceveanul, răspunsul mulțimii fiind: "Șî eu". Mii de oameni din toată țara s-au alăturat inițiativei, iar de la ora 15.00 au oprit lucrul preț de 15 minute. Au fost proteste pentru construirea de autostrăzi în Capitală, în Piața Universității și Piața Victoriei, la Iași, Sibiu sau Cluj.

 
 
 Și orașul Piatra Neamț a fost paralizat total în centrul orașului, și pe multe străzi, timp de 15 minute de la ora 15, potrivit cotidianului local vestea.net. 

 
15:20 Ștefan Mandachi li se adresează sutelor de oameni adunați: "Eu n-am trăit niciodată un asemenea moment de solidaritate. Avem o șansă unică să restartăm România".
 
"Nu voi face politică, îmi voi duce drumul înainte. Idealul meu este să fac autostradă. Vrem să se construiască autostrăzi cu aceeași viteză ca în China sau Germania", a adăugat el.

El a spus, de asemenea, că nu a intenționat "nicio secundă să-și facă reclamă", așa cum a fost acuzat, și că a construit acest metru de autostradă din disperare.

"Acesta nu este protestul lui Mandachi, este protestul lui Gheorghe, Vasile, Ion, Corina, și așa mai departe. NU mai este manifestul meu. Vreau să fim mândri că suntem moldoveni. Am dus șî eu-ul nostru în toată România. (..) este manifestul României. Haideți să facem din acest manifest momentul zero, să restartăm România", a afirmat bucovineanul.

"Eu vreau autostradă, eu vreau o Românie unită", a strigat Mandachi, răspunsul sutelor de oameni fiind: Șî eu".

15:20 Protest și la Cluj15:15 Trafic oprit în Piața Victoriei, unde oamenii traversează repetat strada, pe trecerea de pietoni spre Muzeul Antipa 


15:13 Protest și la Galați, cu oprirea circulației15:12 Imagine din dronă la Suceava:
15:08 Câteva zeci de persoane protestează și în centrul Sibiului 
15:07 La 
Iași, peste 1.000 de oameni participă la protestul #șîeu

Asociația Moldova vrea Autostrada s-a alăturat demersului inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi și a organizat o mișcare de protest în fața Palatului Culturii din Iași. Peste o mie de ieșeni s-au strâns la capătul pietonalului dinspre Palat pentru a participa la protestul “#șîeu”, început la ora 15 și care a durat 15 minute.

De asemenea, pe drumurile din oraș și județ, șoferii ieșeni s-au oprit la ora 15.00 pe marginea drumului timp de un sfert de oră. În același interal de timp, zeci de companii din Iași și-au întrerupt activitatea, scrie Ziarul de Iași.


15:04 Aproape 100 de persoane sunt în Piața Victoriei din București


14:58 Protest #șîeu în București, la Universitate. Cîteva sute de persoane, în majoritate studenți, sunt pe trotuarul din fața clădirii Universității.Studenții au făcut un cerc și au cântat imnul. Un troleibuz a claxonat puternic în uralele tinerilor. 

14:40 Noi imagini de la fața locului publicate de jurnalista suceveană Oana Șlemco:
 
 
 
14:35 Imagini de la fața locului. Sute de mașini parcate de-o parte și de alta a DN2/E85 în zona „metrului de autostradă”. Traficul în zonă deja se desfășoară cu greutate. 
 


 
 
Ideea îi aparține antreprenorului sucevean Ștefan Mandachi. El a construit în mod simbolic primul și singurul metru de autostradă în Moldova, pentru care a cheltuit 4.500 de euro și care va fi inaugurat în timpul protestului de 15 minute. 
 
 
 
În București, cei care vor să se alăture protestului sunt chemați în Piața Universității, de la ora 15.00. Apelul a fost făcut de Uniunea Studenților din România și Forumul Tinerilor din România, care au anunțat că se alătură inițiativei omului de afaceri Ștefan Mandachi și că la ora 15.00 vor forma o autostradă umană.
 
Și în fața Ministerului Finanțelor este anunțat protest, de la ora 15.00.
 
Toate evenimentele sunt promovate sub hastagul #șîeu.
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.