FB Promo
Klaus Iohannis a participat la aniversarea a 75 de ani de la infiintarea Universitatii de Vest din Timisoara
Vizite: 823
17 mai 2019
Klaus Iohannis a participat la aniversarea a 75 de ani de la infiintarea Universitatii de Vest din Timisoara
Klaus Iohannis a participat la aniversarea a 75 de ani de la infiintarea Universitatii de Vest din Timisoara
Share |

Președintele României a participat la un moment special din viața Universității de Vest din Timișoara, aniversarea a 75 de ani de la înființarea prin decret regal. A vorbit în fața invitaților în sala Aula Magna despre importanța educației și i-a îndemnat pe studenți să iasă la vot, relateaza tion.ro

Președintele României se află vineri la Timișoara, unde vizitează mai multe obiective. A trecut mai întâi pe la Memorialul Revoluției, unde s-a întâlnit cu primarul Nicolae Robu. A mers apoi spre Universitatea de Vest Timișoara, unde a participat la dezbaterea „«Become your best!» – printr-un învățământ superior de calitate”, organizată cu ocazia a împlinirii a 75 de ani de existență ai Universității de Vest din Timișoara.

 

Klaus Iohannis a fost așteptat cu un program artistic aniversar, susținut de cadrele didactice și studenții Facultății de Muzică și Teatru, după care și-a transmis mesajul către profesori și studenți, în Aula Magna a UVT.

 ”Vă salut cu bucuria revederii, în frumosul oraș Timișoara. Realmente mă simt ca acasă. Mă bucur să constat progresele din acest oraș drag, dar mai ales cele înregistrate de mediul academic. Timișoara este un exemplu de bună gospodărie, fiind printre primele orașe care au rezolvat problema șomajului. La ultimul recensământ, Timișul a fost unul dintre cele două județe care a înregistrat o creștere a populației. Investitorii, studenții, oamenii aleg acest oraș pentru ceea ce reprezintă astăzi.”, a spus Iohannis.

Președintele României a explicat că astăzi ne confruntăm cu consecințele nefaste ale absenteismului la vot, astfel că i-a îndrumat pe studenți să participe la viitoarele alegeri:

 „Dragi studenți, mergeți la vot, apărați-vă interesele! Nu-i lăsați pe cei care promit multe, însă fac puțin să vă înfrâneze dezvoltarea ca români și ca europeni”.

„Eu sunt convins că Universitatea de Vest, prin ceea ce a devenit de-a lungul a decenii de activitate va continua să fie în centrul vieții intelectuale și civice bănățene. La mulți ani!”, a conchis Iohannis, care a rămas apoi să răspundă la întrebările celor din sală.

 

 

Sursa: Tion
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.