FB Promo
Klaus Iohannis: „Din pacate, cand este vorba despre Romania se vede prima data migratia saraciei, care nu este semnificativa numeric”
Vizite: 1033
26 februarie 2015
Klaus Iohannis: „Din pacate, cand este vorba despre Romania se vede prima data migratia saraciei, care nu este semnificativa numeric”
Klaus Iohannis: „Din pacate, cand este vorba despre Romania se vede prima data migratia saraciei, care nu este semnificativa numeric”
Share |

Plecarea forței de muncă calificată din România este o mare pierdere, a spus președintele Klaus Iohannis, într-o conferință comună cu Angela Merkel. Șefului statului român a menționat că, din punctul de vedere al liberei circulații în Europa, în cazul României „se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric”. La rândul său, cancelarul german a amintit de românii calificați care muncesc în țara sa, relateaza Digi24.

„Vreau să spun ceva despre migrația românilor în Germania. Nu vreau să generalizăm. Bineînțeles că există și mulți muncitori calificați din România care lucrează aici, de aceea cred că trebuie să menționăm acest fapt”, a declarat Angela Merkel.

„Problema migrației sărăciei este o problemă care din nefericire s-a amestecat de prea multe ori cu problema liberei circulații a forței de muncă în Europa. Libera circulație a forței de muncă este un bun câștigat, enorm de valoros pentru noi toți în Europa”, a declarat Klaus Iohannis.

„Din păcate, când este vorba despre România se vede prima dată migrația sărăciei, care nu este semnificativă numeric. Și se vede foarte greu și foarte rar se discută un fenomen care este semnificativ, este problematic pentru România și este un câștig net pentru Germania: este vorba despre migrația forței de muncă calificată și foarte calificată, care pleacă din România și vine în Germania”, a menționat președintele României.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.