FB Promo
Incendiul in Parcul National Domogled – Valea Cernei, Caras-Severin continua de 4 zile
Vizite: 833
30 aprilie 2018
Incendiul in Parcul National Domogled – Valea Cernei, Caras-Severin continua de 4 zile
Incendiul in Parcul National Domogled – Valea Cernei, Caras-Severin continua de 4 zile
Share |
Incendiul care a izbucnit, vineri după-amiază, la o pădure de pin din Parcul Național Domogled – Valea Cernei, din județul Caraș-Severin, nu a fost încă lichidat, deși au fost mobilizate forțe impresionante. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, în această dimineață, misiunea de stingere a incendiului a fost reluată, relateaza PressAlert.
 
“Echipajele de la sol au început deplasarea către locul intervenției. În acest moment, unul din cele două elicoptere efectuează misiunea de recunoaștere, pentru a vedea dacă incendiul s-a mai extins sau nu. Pe timpul efectuării zborului de recunoaștere s-a observat că în continuare sunt zone unde incendiul se manifestă cu flacără, dar, din fericire, suprafața afectată este mai mică dect cea de ieri”, au arătat reprezentanții ISU Caraș-Severin.
 
În această dimineață au fost mobilizate aceleași forțe ca și pe parcursul zilei de ieri: 92 de pompieri militari din județele Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți și Timiș și 40 de angajați ai Direcției Silvice și rangeri ai Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Aceștia intervin cu rucsaci de intervenție la incendii de pădure, lopeți și bătătoare. De asemenea, și astăzi vor interveni cele două elicoptere solicitate, care vor arunca cu apă.
 
Incendiul a izbucnit vineri, în jurul orei 15.00, în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, iar sâmbătă se manifesta pe o suprafață de aproximativ două hectare, la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag. “Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 kilometri distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 kilometri drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade”, au explicat reprezentanții ISU Caraș-Severin.
Sursa: PressAlert
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.