FB Promo
Imagini de cosmar care infatiseaza conditiile teribile in care stau unii bolnavi de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara
Vizite: 894
4 februarie 2018
Imagini de cosmar care infatiseaza conditiile teribile in care stau unii bolnavi de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara
Imagini de cosmar care infatiseaza conditiile teribile in care stau unii bolnavi de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara
Share |

TIMISOARA. Imagini dezolante dintr-un spital din Timisoara au ajuns virale pe internet. Este vorba despre o postare pe Facebook care infatiseaza un salon din Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, in care se vad peretii scorojiti de vopsea, un pat vechi si noptierele ruginite.

„Anul 2018, Romania, Timisoara, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes!!! Nu mai am cuvinte sa comentez….cred ca imaginile spun totul…. Spun doar ca mai trebuie sa mergeti la multe concerte, cu spectacole ale marilor artisti, pentru a aduce spitalul la niste conditii putin mai ridicate decat cele din lagarele de concentrare…. Donati in continuare bani pentru a creste buzunarele celor aflati la conducere!!! Si sfatul meu….incercati sa va pastrati sanatosi….daca ajungeti aici, mai mult ca sigur ca mult nu o veti mai duce”, a scris pe Facebook cea care a postat fotografiile.

Pe de alta parte, reprezentantii spitalului spun ca intreaga unitate se afla in proces de renovare, insa numarul mare de bolnavi ii obliga sa interneze pacienti si in aceste saloane, care inca nu au fost refacute.

„Dupa 40 de ani, in sfarsit avem fonduri alocate si se renoveaza spitalul. S-au pus peste tot usi si geamuri, dar inca sunt saloane care nu au apucat sa fie renovate complet, sa fie si zugravite. S-a renovat parterul complet, acm se renoveaza jumatete din etajul 1, jumatete din etaj este efectiv inchis, acolo se lucreaza acum si nu se poate sta. In celalalte saloane care inca nu au fost renovate, din nefericire, mai sunt cazati pacienti, pentru ca nu avem unde sa i punem si nici unde sa-i trimitem, pentru ca suntem singurul spital cu acest profil. Si patul pare murdar, dar nu este murdar, este foarte vechi. Dupa ce se termin renovarea faptica, vor veni si paturi noi. Acestea sunt venite doar in saloanele renovate. Nu negam ca exista aceste saloane, insa e foarte frustrant pentru noi, cand stim ca dupa atatia ani, in sfarsit se face ceva, se arunca cu noroi. Femeia aceea care a postat a vazut ca se lucreaza, ca sunt sunt muncitori acolo… A facut acea poza din cel mai urat unghi…nu se vede ca si acolo s-au inlocuit usile si geamurile si ca urmeaza sa se zugraveasca”, a spus managerul Spitalului de Boli Infectioase Victor Babes, Voichita Lazureanu.

Si primarul Nicolae Robu s-a sesizat, dupa aparitia fotografiilor in mediul on-line. Acesta a recunoscut ca salonul in cauza este „groaznic”, insa a postat pe pagina sa de Facebook si mai multe fotografii din saloanele renovate ale spitalului.

„Din pacate, acele poze sunt actuale si prezentarea lor este legitima. Ceea ce este, insa, incorect este ca nu se spune ca cea mai mare parte a Spitalului are deja alta fata, asa cum puteti vedea in pozele de mai jos. Dupa zeci de ani -aproape o jumatate de secol!- in care nu s-a facut nimic, acum se desfasoara o multime de lucrari! Si asta, pentru ca, in timp ce predecesorilor decidenti de pe parcursul acelor zeci de ani nu le-a pasat, MIE IMI PASA! Ironia soartei este, ca de obicei, ca nimeni nu a spus nimic cand nu s-a facut nimic, vinovatii nefiind deranjati, valva este acum cand se face si multe sunt deja facute! Dar, eu merg inainte cu fruntea sus! Cu constiinta impacata ca mi-am facut si imi fac datoria!”, a scris Nicolae Robu pe pagina de socializare.

Pe de alta parte, reprezentantii spitalului spun pentru opiniatimisoarei.ro ca imaginile nu sunt actuale. Acestia sustin ca sectia a fost modernizata si toate saltelele au fost schimbate inca de anul trecut.

„Eu am aprobat toate referatele si tot ce au cerut sefii de sectii. Nu stiu daca e posibil sa existe asa ceva. Chiar daca ar exista, daca o saltea este alba, e normal ca se murdareste mai repede, dar bolnavii nu stau oricum direct pe saltele. Ele sunt invelite in huse si in asternuturi”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timisoara.

„Fotografiile nu mai sunt de actualitate, sunt facute in luna iunie a anului trecut, in momentul in care sectia de Hematologie a fost dotata cu paturi si saltele noi, cele de pe hol fiind cele inlocuite”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ramona Gidea, purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal din Timisoara.

In plus, reprezentantii spitalului spun ca nici fotografiile care prezinta modul in care este servita mancarea nu sunt proaspete. Inca de anul trecut, bolnavii primesc painea ambalata individual, in portii de cate 100 de grame.

„Pentru a creste confortul si a mentine igiena, conducerea spitalului a hotarat sa se achizitioneze baghete de 100 de grame, ambalate individual si in acest sens, exista un acord cadrul in desfasurare si in prezent”, a declarat Ramona Gidea, purtatorul de cuvant al Spitalului Municipal din Timisoara.

Sectia de Hematologie a Spitalului Municipal din Timisoara are un numar total de 55 de paturi. Aceasta urmeaza sa fie mutata in noua cladire ce seva construi, la Clinicile Noi, si pentru care Primaria Timisoara a alocat deja fonduri pentru realizarea Studiului de Fezabilitate.

Sursa: Opinia Timisoarei
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.