FB Promo
Guvernul a aprobat peste 14 milioane lei pentru investitii la Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara
Vizite: 702
7 mai 2017
Guvernul a aprobat peste 14 milioane lei pentru investitii la Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara
Guvernul a aprobat peste 14 milioane lei pentru investitii la Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara
Share |

Guvernul României a aprobat bugetul de investiții și cheltuieli al Aeroportului Internațional „Traian Vuia” Timișoara. În acest an, bani vor fi alocați și pentru un terminal nou pentru sosiri, dar și o aerogară nouă, relateaza tion.ro.

Bugetul aeroportului aprobat de Guvernul României, în ședința de vineri, aduce la capitolul investiții peste 14 milioane de lei. Ca și investiții se pune accentul pe realizarea unei aerogări cu două terminale și renovarea actualei aerogări, iar suma necesară pentru aceste lucrări este de aproximativ 10 milioane de euro. Lucrările la noua investiție vor începe anul viitor și se vor derula în două etape. Prima, care se va încheia în martie 2018, presupune construirea Terminalului Sosiri Curse Externe, o investiție de două milioane de euro, care va extinde suprafața aerogării cu 3.000 de metri pătrați. Cea de-a doua etapă – ridicarea unui nou terminal de plecări, va fi încheiată la finalul lui 2018.

Veniturile totale estimate vor fi de 46,385 milioane lei, iar cheltuielile, de 39,047 milioane lei pe acest an, la aeroportul din Timișoara, conform documentului aprobat de guvern vineri. Profitul brut estimat este de 7,3 milioane lei, iar profitul contabil rămas după deducerea impozitului pe profit va fi de 6,16 milioane lei. Pentru salariile celor peste 240 de angajații va fi nevoie de 9,1 milioane de lei.

Aeroportul Internațional din Timișoara este singurul fin țară, în afară de Otopeni, care este în subordinea Ministerului Transporturilor. Consiliul Județean Timiș și-a exprimat intenția de a prelua aeroportul, așa cum au făcut și alte administrații județene, dar, conform ministrului Transporturilor, acest lucru nu este o prioritate în acest moment.

În anul 2016, Aeroportul Internațional „Traian Vuia” Timișoara a avut peste 1,15 milioane de pasageri, o creștere de aproximativ 25 la sută față de anul 2015 și peste 11.600 de zboruri.

Sursa: tion.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.