FB Promo
Galati, judet calamitat de seceta
Vizite: 1076
22 iunie 2015
Galati, judet calamitat de seceta
Galati, judet calamitat de seceta
Share |

Fermierii din Galați cer autorităților să informeze Guvernul și să declare județul calamitat de secetă. 37 de primării din cele 65 câte sunt în tot județul au trimis aproape 2.000 de înștiințări referitoare la pagubele produse culturilor agricole de seceta excesivă și de grindina căzută în ultima perioadă, relateaza Digi24.

Potrivit datelor Direcției de Agricultură, cele mai mari pagube sunt la legume de câmp și rapiță, urmate de orzoaică, grâu, orz și porumb.

Fermierii cer autorităților să identifice orice măsură de aprovizionare cu apă a canalelor, în vederea ridicării nivelului apei freatice din sol.

De asemenea, solicită să se creeze condiții, acolo unde stațiile de pompare sunt funcționale, să poată iriga, fără împovărarea financiară a fermierilor.

Și în Vrancea au fost probleme. 200 de hectare de viță de vie, legume și pomi fructiferi au fost afectate de grindina care a căzut săptămâna trecută.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.