FB Promo
Doi preoti, implicati in trafic de persoane | Puneau persoanele trimise la cersit in Franta sa jure pe Biblie
Vizite: 819
25 septembrie 2015
Doi preoti, implicati in trafic de persoane | Puneau persoanele trimise la cersit in Franta sa jure pe Biblie
Doi preoti, implicati in trafic de persoane | Puneau persoanele trimise la cersit in Franta sa jure pe Biblie
Share |

Doi preoți din Mureș ar fi părăsit calea cea dreaptă și au nimerit în calea anchetatorilor de la Crimă Organizată. Procurorii DIICOT îi acuză că ar fi obligat mai multe persoane să jure în fața lui Dumnezeu că se vor supune liderului unei rețele de trafic de persoane. De fapt, victimele erau duse în Franța și obligate să cerșească, iar preoții se asigurau în acest fel că nu ascund banii câștigați, relateaza Digi24.

Cei despre care vorbește ofițerul de la Combaterea Crimei Organizate sunt chiar doi preoți din Târnăveni, bănuiți că ar fi pus banii mai presus de sufletele unor bieți nevoiași. I-ar fi obligat să jure pe Biblie că vor preda liderului unei rețele de trafic de persoane toți banii obținuți din cerșetorie.

Jurământul ar fi avut loc în bisericile în care slujesc cei doi sau în casele parohiale ale acestora, înainte ca cerșetorii să ia drumul Europei. Conform legilor lumești, preoții sunt anchetați penal pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat și complicitate la trafic de persoane.

Anchetatorii spun că preoții știau exact ce fac. Ei „obișnuiau să țină o evidență nominală a persoanelor pe care le-au determinat să jure”.

Scandalul s-a auzit până la vârful Bisericii Ortodoxe din România, care a reacționat imediat. Cei doi preoți au fost audiați în consiliul bisericesc și nu mai au voie să poarte sutană până când situația lor nu va fi clară din punct de vedere penal. Pentru procurori ei sunt doar membri ai retelei de trafic de persoane.

Victimele erau racolate din rândul celor fără posibilități materiale. Liderul grupării le promitea trei mese pe zi și câte 500 de lei pentru fiecare lună petrecută în Franța. În realitate însă, actele le erau luat în Franța și erau lăsate să se descurce singure”, relatează Cosmina Pop, reporter Digi24.

Oamenii era urmăriți însă și li se luau toți banii. Anchetatorii au luat urma a peste 100.000 de euro, bani pentru care membrii grupării nu au avut nicio justificare. Procurorii au identificat până acum șapte victime, însă au date că numărul lor este de ordinul zecilor.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.