FB Promo
Dezvoltarea orasului Timisoara vazuta de sus in timelapse intre anii 1984-2016
Vizite: 847
10 aprilie 2018
Dezvoltarea orasului Timisoara vazuta de sus in timelapse intre anii 1984-2016
Dezvoltarea orasului Timisoara vazuta de sus in timelapse intre anii 1984-2016
Share |

Proiectul „Timelapse”, realizat de Google împreună cu celebra revistă „Time”, oferă celor interesați o perspectivă mai puțin obișnuită asupra istoriei. Internauții pot alege orice loc de pe pământ și, cu ajutorul imaginilor din satelit luate de-a lungul timpului pot vedea cum s-a schimbat acel loc pe parcursul a 32 de ani, începând cu 1984 și până în 2016. Conform blogului oficial al companiei, astfel au fost alese cele mai bune fotografii (de exemplu cele fără nori), care au fost compilate în gigantice imagini planetare, de 1,78 de terapixeli fiecare, câte una pentru fiecare an,  relateaza

PressAlert.ro

.

În fotografiile realizatea din orbită deasupra Timișoarei, pe lângă creșterea calității imaginilor, în cei cinci ani de la primele poze din proiect, 1984, și până în 1989, la căderea comunismului, schimbările vizibile sunt minime. Începând cu anii ’90, însă, dezvoltarea orașului este evidentă. Extinderea zonelor rezidențiale este foarte lesne de observat în nordul orașului, unde Timișoara s-a unit practic cu Dumbrăvița, dar și înspre Ghiroda și Moșnița Nouă, sau în sud spre Giroc. Și mai vizibilă este dezvoltarea economică indicată de apariția a numeroase construcții industriale sau comerciale, mall-uri, hypermarket-uri, hale industriale sau fabrici, care ies în evidență în jurul orașului datorită mărimii sau a acoperișurilor deschise la culoare.

Sursa: PressAlert.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.