FB Promo
Coronavirus in Romania: Scolile si gradinitele se inchid de miercuri 11 martie pana in data de 22 martie
Vizite: 889
9 martie 2020
Unsplash.com
Unsplash.com
Foto: Unsplash.com
Share |

Școlile din România se închid de miercuri, 11 martie, până pe pe 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a perioadei în funcție de evoluția crizei Covid-19, a anunțat premierul Ludovic Orban. Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că încă nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că ministerul analizează și posibilitatea realizării cursurilor online.

Decizia de închidere a școlilor, dar și alte măsuri, precum suspendarea curselor regulate rutiere și feroviare efectuate de operatorii de transport către și din Italia, au fost luate în ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și anunțate luni seară într-o conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, ministrul Educației, Monica Anisie, Sănătății Victor Costache, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul ministrul Transporturilor, Lucian Bode și secretarul de stat Raed Arafat.

Premierul a spus că la baza deciziei de suspendare a cursurilor au stat mai multe motive, unul dintre ele fiind legat de o creștere estimată a riscului de intrare în țară a unor persoane care vin din zone cu o largă răspândire a epidemiei. "Avem informații despre foarte mulți cetățeni români care în momentul în care au aflat din presă, anterior emiterii deciziei guvernului italian, despre posibilitatea închiderii Lombardiei, și-au făcut bagajele și se pare că mulți au pornit spre România", a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a punctat că decizia privind suspendarea cursurilor a fost luată pentru o perioadă de timp "relativ scurtă", opt zile, pentru a-i feri pe elevi de orice risc de contaminare.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a explicat că măsura suspendării cursurilor de referă la toate unitățile de învățământ, fie ele de stat sau private. Ea a precizat că încă nu a fost luată o decizie privind modul în care vor fi recuperate cursurile și că ministerul analizează și posibilitatea realizării cursurilor online.
 
În ceea ce privește simulările pentru evaluarea națională și pentru bacalaureat, Anisie a spus că va fi analizată amânarea acestora.
 

Legat de înscrierile la clasa pregătitoare, ministrul Educației a spus că acestea nu vor fi afectate pentru că vor continua online, iar dacă este necesar va fi prelungit calendarul.

Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.